Jay: Jag vägde 120 kilo och hittade inga kläder

NÖJE

Idolvinnaren om kändisskapet, kläderna och viktraset

Det fanns en tid då artisten Jay Smith vägde 120 kilo och hittade inga kläder att ha på sig.

Men när både hans pappa och hans stora kärlek dog rasade han i vikt.

­ – Jag glömde bort att äta, säger han.

Artisten Jay Smith blev känd med hela svenska folket då han gick in och vann Idol 2010.

Nu turnerar han både själv och med sitt band Von Benzo runt om i landet. Vid Sofis modes turnéstopp i Åre är Jay Smith det stora dragplåstret under festkvällen Girls night på nattklubben Bygget i Åre. Det blir bara Jay Smith på scenen och 120 tjejer i publiken.

– Jag har aldrig spelat för en publik med bara tjejer tidigare, men det borde vara som att spela för en vanlig publik, säger han innan konserten.

”Fick inget utrymme”

De kvinnliga fansen kan dock vara lite påträngande ibland.

– Publiken brukar vara respektfulla, förutom när jag var i Gävle då kände jag min trängd. Jag skulle ut och röka, men jag kunde inte gå ut bakvägen så jag fick gå ut på framsidan. En massa tjejer samlades runt mig och jag fick inget utrymme alls. Det är en svår situation, jag vill ju vara artig och trevlig och de vill bara visa sin uppskattning. Men när de är fulla vet de inte var som är mitt space och ditt space. Det var en tjej som såg att jag var trängd, hon hjälpte mig och låtsades vara min flickvän.

Vägde 120 kilo

Efter segern i Idol och kändisskapet har Jay Smith blivit mer medveten om hur han ser ut och vad han har på sig. Annat var det när han var yngre.

– Kläder är jätteviktigt. Jag har alltid brytt mig om hur jag ser ut. Men jag hade en period när jag var 17-18 år då jag vägde 120 kilo, då hade jag gubbyxor och tappade min identitet. Det fanns ingenstans där jag kunde handla snygga kläder.

Men han rasade i vikt då två viktiga personer i hans liv försvann.

– Jag gick ner till 69 kilo då både min pappa och min högstadiekärlek dog, jag glömde bort att äta, berättar han.

”Känner mig urtvättad”

I dag har han en annan relation till kläderna.

– Nu vet jag att jag är påpassad och att man tar bilder av mig. Jag trodde aldrig att jag skulle tänka, att den här tröjan hade jag igår. Det gör jag nu.

– Innan Idol kunde jag lägga 2 500 kronor om året på kläder. Jag tycker inte om att köpa kläder. Jag brukar vänta tills att kläderna ramlar av, då går jag och köper något nytt. Kläder har alltid varit en attityd för mig, men jag tycker inte om nya kläder. Jag tycker inte om när en svart tröja är svart, utan den ska vara gråsvart. Det är så jag trivs, jag känner mig själv urtvättad, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode