Brolle: Det är nog nu

NÖJE

Sommartrippeln nära knäcka artisten: Jag ville bara sätta på mig skygglappar

1 av 4

I kväll står han på scen i ”Sommarkrysset”. Men Brolles hektiska sommar har satt sina spår.

– Det är nog nu. Jag längtar hem, säger artisten till Aftonbladet.

– Jag tar inte av mig solglasögonen för jag har sådana påsar under ögonen. Du vill inte se mig.

Kjell ”Brolle” Wallmark, 26, ler lite snett.

Sedan ”Körslaget” i våras har hjulen bara rullat snabbare och snabbare för den norrländska artisten.

I sommar har han medverkat i både ”Allsång på Skansen” och Victoriadagen.

Med ”Sommarkrysset” i kväll lyckas Brolle med en bedrift som är få artister förunnat – att ha varit med i de tre största tv-produktionerna under en och samma sommar.

Aftonbladet har tidigare skrivit om att Charlotte Perrelli, 33, blev nekad en medverkan i Allsången just på grund av att hon uppträdde på Victoriadagen – en regel som uppenbarligen inte gällde för Brolle.

Stora kliv

Och det märks på en av Sveriges just nu hetaste artister att tempot är högt.

– Jag minns perioden före ”Körslaget”. Då jag satt hemma i Skelleftetå och skrev låtar. Klivet från då till ”Körslaget” var stort. Klivet från ”Körslaget” och hur det är nu är ännu större, säger Brolle och skakar på huvudet.

Hur menar du?

– Det är sjukare nu. Jag är populärare än någonsin, och min kurva pekar rakt uppåt. Bara de senaste tio gigen har jag slagit publikrekord varje gång. Jag tänker varje gång: det här är sista spelningen som det är fullt hus. Men så fortsätter det bara.

Hur påverkar det dig?

– Jag fattar det nog inte riktigt än. Det är fantastiskt att vara populär, men jag kan säga att nu längtar jag hem. Det är nog nu. Som sagt, jag har bara haft två dagar ledigt den senaste månaden, och då har jag inte ens sovit ordentligt. Jag kommer vara ledig åtminstone en vecka nu efter helgen. Då kommer jag säkert sova tre-fyra dagar.

”Footloose” väntar

Räcker det?

– Ja det hoppas jag. På flygplatsen i dag, när jag kom från Luleå, då ville jag bara sätta på mig skygglappar och vara för mig själv. Då ska man ta en paus, för jag vill inte känna så. Men bara jag får vara hemma nu så kommer jag vara redo för hösten. ”Footloose” sätter ju i gång i september.

Brolle spelar en av huvudkaraktärerna i musikalen, en roll som han tog över efter artisten Måns Zelmerlöw.

– Skinnjackan jag har privat kommer jag att ha på scen. Det säger allt om min relation till den stilen, och rockabillyn, säger Brolle och ler förväntansfullt med hela ansiktet.