Hon är höstens debutant

NÖJE

Belönad med fyra plus - Annika Norlin är omtalade Hello Saferide

1 av 2 | Foto: ROTERAS I RADIO Bakom Hello Saferide står 27-åriga Annika Norlin: uppvuxen i Östersund, verksam journalist - och inte helt emot att vara lesbisk.

På singeln "My best friend", som spelas i radio, sjunger Annika Norlin, 27, om hur hon önskar att hon vore lesbisk.

Under namnet Hello Saferide är hon en av höstens mest omtalade skivdebutanter.

Annika Norlin är uppvuxen i Östersund och berättar på omisskännlig norrländska hur hon i åtta år skrivit på musiken som blivit hennes debutskiva.

-Jag har alltid skrivit en massa låtar. Men skivans äldsta låt, "Loneliness is better when you"re not alone", skrevs när jag var 19. I dag tycker jag texten är lite tonårspatetisk, men jag gillar den ändå.

Namnet Hello Saferide tog Annika efter en gratistaxi som fanns på det universitet hon var utbytesstudent på i USA för några år sedan.

Till enkel akustisk collegepop sjunger hon med amerikansk accent om de små iakttagelserna. Men den proffsiga amerikanskan har hon inte utbytesåret att tacka för.

-Den kommer nog från att jag tittar så mycket på tv, tragiskt nog. Jag gillar tv-tittande som aktivitet i sig och kan se i princip vad som helst.

Texterna viktiga

Att texterna är viktiga för Annika Norlin märks tydligt på "Introducing "". När jag jämför henne med Jens Lekman lyser hon upp.

-Det är han jag ser mig som mest lik, men det är ingen annan som har sagt det. Oftast jämförs man bara med kvinnliga artister.

Jobbar som journalist

-Jag lyssnar själv mycket på låttexter. Är inte texterna bra blir musiken helt ointressant.

Skriver gör Annika Norlin också i yrket som journalist. Hon har tidigare bland annat jobbat på Aftonbladet.

-Det är det textmässiga som förenar journalistiken och musiken. Jag gillar att skriva helt enkelt och identifierar mig mer som låtskrivare än som artist.

Det här är Annika Norlin

Jonna Sima