Fredrik Virtanen

Ola är het som lava - jag älskar honom

NÖJE

HULTSFRED. Jag älskar honom, jag älskar honom, jag älskar honom.

Han bär röda kallingar, röda lackstövlar, änglavingar och terracottafärgad ögonskugga.

Ola Salo och The Ark borde bli störst i världen.

BORDE BLI STÖRST Fredrik Virtanen älskar The Ark. Så mycket att han tycker att de borde bli störst i hela världen och Sveriges nästa stora exportsuccé.

BORDE BLI STÖRST Fredrik Virtanen älskar The Ark. Så mycket att han tycker att de borde bli störst i hela världen och Sveriges nästa stora exportsuccé.

Foto: ROBIN NORDLUND

Jag älskar inte bara Ola Salo.

Jag älskar hela The Ark. De är Sveriges The Who och Jeppson är Sveriges Pete Townsend. The Ark är en kollektiv hitmaskin, ett brustna hjärtan united i de snyggaste scenkläderna sedan Rolling Stones 1966.

Men det är Ola Salo som är het som lava.

Han är tuppen. The rooster. Med en nästan Mylene Farmersk utstrålning och den sexigaste stjärten i norra Europa.

- Jag har aldrig varit så kåt på palindrom i hela mitt liv! tjöt min vän Emelie när vi stod där i snöfallet framför Hawaiiscenen i förrgår natt, lyckliga som galna hundar.

Snöfallet?

Det såg ut som snöfall.

Det var ett konfettiregn.

The Ark brände halva gaget på bomber och fyrverkerier. Ett snällt, generöst band. Växjökillarna vill bjuda sina kompisar publiken på något extra. The Ark är hemvävt men ändå så oerhört glamouröst, internationellt och sexigt.

Spelningen var inte perfekt. Låtordningen var konstig, de fick inte alltid till svänget, men vilken magnifik hitparad. Vilken potential.

The Ark borde bli störst i världen. De borde bli Sveriges stora exportsuccé. De har hitlåtarna, de har kredden, de har scenkläderna, de har frontmannen. De har allt och de fattar allt om vad popmusik handlar om.

Titlarna säger rubbet. "One uf us is gonna die young". "It takes a fool to remain sane". "Clamour for glamour" (oh padeo!). "Calleth you, cometh I". "In lust we trust". "Tell me this night is over, cause I wanna start living my life before I get much older".

Det var en natt som aldrig hade behövt ta slut.

Vi sjöng allsång i tio minuter innan The Ark fick lämna scenen.

Vi älskade dem.

Vi älskar dem.

Veckans...

Innelistan

Fredrik Virtanen

ANNONS EXTERN LÄNK

Njut av en bra ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Fredrik Virtanen

ÄMNEN I ARTIKELN

Fredrik Virtanen