Skådespelerskan berättar om missfallet

”Aldrig känt mig mer trasig i hela mitt liv”

Foto: Chris Pizzello
NÖJE

Claire Holt berättar nu om sorgen efter att hon drabbats av missfall.

Skådespelerskan hoppas nu att det ska få fler kvinnor att öppna upp sig

“Så många människor går igenom detta och förstår smärtan, ändå är det så få som pratar om det”, skriver hon på Instagram.

Claire Holt, 29, har spelat I succé-serier som “The vampire diaries” och “Pretty little liars”. Nu berättar hon öppenhjärtigt om missfallet som nyligen drabbade henne.

“Jag har aldrig känt mig mer trasig i hela mitt liv. Jag har funderat på om jag ska dela med mig av detta så tidigt och jag är fortfarande rädd för att göra en så privat kamp offentlig, men jag gör det ändå eftersom att det är viktigt”, skriver skådespelerskan på sin Instagram.

Letade desperat

Hon berättar att hon lades in på sjukhuset för operation då hennes bebis i magen hade förlorat sina hjärtslag. Efteråt letade hon på internet efter kvinnor som hade varit med om liknande upplevelser.

“Jag var desperat att hitta någon, någon som kunde relatera till det jag kände. Någon som kunde berätta för mig att depression och hopplöshet var normalt. Att det inte var mitt fel. Att jag inte kommer vara nedbruten för evigt.”

Vill uppmuntra andra

Efter mycket letande hittade hon till slut en grupp för kvinnor som också hade fått missfall. Hon ifrågasätter nu varför det inte pratas mer om det.

“Så många människor går igenom detta och förstår smärtan, ändå är det så få som pratar om det.”

Nu hoppas hon att hennes inlägg ska öppna upp för samtal och att fler kvinnor ska våga dela med sig av sin berättelse.

“Till er där ute som har gått igenom missfall, jag förstår dig. Jag delar all smärta och du är inte ensam.” Skriver Claire Holt.

ARTIKELN HANDLAR OM