Efter Lill-Babs hjärtsvikt: ”Hon är på bättringsvägen”

Tommy Nilsson och barnen hälsade på mormor på sjukhuset

avTorbjörn Ek

NÖJE

Tommy Nilsson stöttar sina barn medan deras mormor ”Lill-Babs” vårdas för hjärtsvikt.

Tillsammans har de besökt henne på sjukhuset.

– Hon är på bättringsvägen och det där kommer att gå bra, säger han.

Tommy Nilsson, 58, är mitt under repetitionerna av TV4:s nya storsatsning ”Stjärnornas stjärna” som har premiär på lördag.

Samtidigt vill han kunna stötta sina barn efter att deras mormor Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 80, lagts in på sjukhus för hjärtsvikt. Nu är han lättad över att hon börjat repa sig.

– Det är alltid jobbigt när någon ligger på sjukhus förstås. Jag tänker inte så mycket på det nu, för hon är på bättringsvägen och det där kommer att gå bra. Men det är klart att jag vill finnas där för barnen. Men det gör jag.

Hälsat på Lill-Babs på sjukhuset

Han har barnen Linn, 22, och Isak, 15, med exfrun Malin Berghagen, 51, Lill-Babs dotter. Tillsammans har de hälsat på mormor på sjukhuset.

– Vi åkte upp och hälsade på Barbro och jag och barnen pratar med varandra om det, så det känns bra, säger han.

1 av 3 | Foto: Björn Lindahl / AFTONBLADET
Barbro ”Lill-Babs” Svensson mår bättre efter hjärtproblemen.

Det blir inget som tar fokus från jobbet nu?
– Nej, det gör det inte. Barbro är ju artist så hon skulle absolut inte vilja att det tog fokus heller, så det är inga problem.

Men barnen kommer inte vara på plats i studion och stötta pappa under den nya musiktävlingen.

– Nej, de får välja och då väljer de att vara hemma och titta på tv. De gör det säkert också för att se om de behöver skämmas för pappa eller inte. Så kommer de kanske hit om några veckor om jag inte åkt ut först.

Tävlar mot Linda Pira och Ola Salo

I ”Stjärnornas stjärna” tävlar han mot Linda Pira, 32, Wiktoria Johansson, 21, LaGaylia Frazier, 57, Casper Janebrink, 48, Roger Pontare, 66, Ola Salo, 41 och Ace Wilder, 35.

Varje vecka ska de framföra coverlåtar i olika genrer. I första programmet handlar det om att vara bäst på att sjunga country.

– Här är musiken i fokus, jag tror att det kommer bli ett roligt program både för oss som ska sjunga och för dem som tittar. Country är inte så mycket att man ska sjunga från toppen av sin förmåga, det handlar mer om att man ska beröra, jag tror att jag är ganska bra på det, så jag ser fram emot att sjunga country, säger Tommy Nilsson.

Det här är Barbro ”Lill-Babs” Svensson 00:30