Terry Gilliam

Drabbad av stroke – stoppas från filmfestivalen i Cannes

Av: 

Benjamin Andrée

Terry Gilliam.
Terry Gilliam.

NÖJE

Monty Python-legendaren Terry Gilliam, 77, har drabbats av en stroke och hindras från att medverka vid filmfestivalen i Cannes.

Men en domstol i Paris har nu godkänt att hans film får visas i Cannes som avslutning.

Terry Gilliams stroke är bara det senaste i en lång rad av bakslag och katastrofer som kantat arbetet med hans film ”The man who killed Don Quixote”. Nöjesbladet har tidigare skrivit om det olycksdrabbade projektet och filmen som tagit 18 år att få färdig.

Enligt planerna ska ”The man who killed Don Quixote” visas på Croisetten i Cannes den 19 maj – som avslutning på filmfestivalen. Samma dag planeras filmen även ha premiär på franska biografer. Men det var först oklart om så skulle bli fallet.

Stellan Skarsgård med i filmen

Den tidigare medproducenten Paulo Branco hävdar att han sedan 2016 äger rättigheterna till filmen och försöker därmed stoppa visningen på filmfestivalen och biopremiären. Enligt franska Nice-Matin hindrades Terry Gilliam, på grund av sin stroke, att närvara vid domstolsförhandlingarna den 7 maj där det skulle beslutas om filmen får tillåtelse att avsluta filmfestivalen i Cannes eller inte.

I filmen som regisseras av Gilliam medverkar stjärnor som Jonathan Pryce och svenske Stellan Skarsgård.

Enligt källor ska Terry Gilliam fått lämna sjukhuset och befinner sig för tillfället i hemmet.

En domstol i Paris gav på onsdagen beskedet att Terry Gilliams film trots allt får visas i Cannes som avslutning. I nuläget är det dock oklart hur det blir med senare visningar.

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Från lyxprostituerad 17-åring till firad filmstjärna i Cannes

ÄMNEN I ARTIKELN

Terry Gilliam

Stellan Skarsgård

Filmfestivalen i Cannes