Anna Book om ilskan efter bildbluffen på Tinder: ”Personen har tänkt helt åt helvete”

Anna Book utsattes för en bluff på Tinder.

Personen bakom fejkkontot kallade sig Jean, 25, och använde en gammal bild på den svenska artisten.

– Efterspelet blev mycket värre för mig än själva id-kapningen, säger Anna Book i torsdagens ”Breaking news med Filip och Fredrik”.

Tidigare i maj upptäcktes ett fejkkonto på Tinder, där en person som utgav sig för att heta Jean, vara 25 år gammal och bo i Texas i USA, använde en bild på Anna Book, 47, för att locka andra dejtingsugna appanvändare till sin profil.

Det var den svenska twittraren Jens Månsson som uppdagade bluffen:

”Någon här i Texas catfishar med Anna Book”, skrev han på Twitter och bifogade en skärmdump av Tinderkontot.

På bilden ler Anna Book glatt in i kameran, iklädd en turkos tunika och vita sandaletter.

Men kontot tillhörde inte henne och bilden användes utan artistens vetskap.

– Jag har ingen aning om hur personen har tänkt. Jag tycker att personen har tänkt helt åt helvete om man ska använda mig på Tinder, säger Anna Book i torsdagens avsnitt av ”Breaking news med Filip och Fredrik” på Kanal 5.

”Efterspelet blev mycket värre”

Anna Book samt säkerhetskonsulenten Tage Åström är inbjudna av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson att diskutera id-kapningar i programmet. Artisten förklarar dock att det inte var själva bildstölden i sig som påverkade henne mest, utan vad som hände sedan.

– Efterspelet blev mycket värre för mig än själva id-kapningen, att någon har lagt upp en gammal bild på mig och utger sig för att vara en 25-årig Jean, säger Anna Book i programmet.

Hon berättar att det fanns följare som inte förstod att bluffkontot inte tillhörde henne. Hon fick utstå flera attacker från följare på exempelvis Instastory, som trodde att det var hon själv som startat kontot.

– När det uppdagas då blir det drev, folk som tycker jag beter mig ”som en hora som skaffar ett tinderkonto” och ”skäms jag inte för min man” och ”det är väl ett sätt för mig att dra in extrapengar”, säger hon i programmet.

Har polisanmält förut

Det är inte första gången som Anna Book fallit offer för den här typen av bluff. Hon har tidigare berättat för Expressen att hon har utsatt för id-kapningar. Hon har polisanmält, men ärendena har dock lagts ner.

– Jag känner mig väldigt utsatt. Både för förtal, kränkningar och identitetskapning. Det är inte bara ett problem för oss som jobbar i offentligheten. Det är minst lika vanligt bland icke-offentliga och då är det lättare att komma undan med. Folk måste lära sig sunt förnuft – stå för den du är, säger Anna Book till tidningen.

Nöjesbladet har sökt Anna Book.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN