Tv-serier

Skådespelaren till sjukhus med brännskador under ”Hamilton”-inspelning

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Den norske skådespelaren Jakob Oftebro fördes till sjukhus efter att ha fått brännskador under en inspelning av tv-serien ”Hamilton”.

Polis utreder händelsen, skriver VG.

– Det kastades bland annat en molotov-cocktail, alltså en flaska med brännbart innehåll. På något sätt har innehållet träffat denna person och orsakat brännskador, säger Kjell Lindgren, vid Stockholmspolisen, till den norska tidningen.

Det var under en inspelning av kommande tv-serien ”Hamilton” som olyckan inträffade, rapporterar VG. Jakob Oftebro, 32, spelar huvudrollen i spionthrillern som baseras på Jan Guillous romanfigur Carl Hamilton.

Larmet kom in till polisen i lördags klockan 16.27. Enligt polisen ska en person ha förts till sjukhus i ambulans efter att ha fått brännskador under en filminspelning i Stockholm.

– Vi har fått in det som en arbetsplatsolycka i samband med en filminspelning, sa Åsa Valentin på Stockholmspolisen då.

Till VG säger Kjell Lindgren, talesperson för Stockholmspolisen:

– Nödsamtalet kom i lördags klockan 16.27. Ambulansen var på plats minuten efter, klockan 16.28. Personen blev förd till sjukhus med brännskador, säger han.

En källa bekräftar för VG att det rör sig om Jakob Oftebro.

Fick molotov-cocktail på sig

Olyckan ska ha inträffat under inspelningen av en scen som skildrar en sammandrabbning mellan poliser och demonstranter. Scenen involverade en så kallad molotov-cocktail. VG erfar att Oftebro fick innehållet på sig.

– Ja, det kastades bland annat en molotov-cocktail, alltså en flaska med brännbart innehåll. På något sätt har innehållet träffat denna person och orsakat brännskador, säger Kjell Lindgren till VG.

32-åringen ska ha behandlats för skadorna och nu fått lämna sjukhuset.

– Vi vet ännu inte omfattningen av skadan. Men tillståndet är allvarligt. Och så är det viktigt för oss att påpeka att Jakob inte har någon skuld i det här, säger Jakob Oftebros manager, Anne Lindberg, till VG.

Polisen rubricerar händelsen som ”framkallande av fara för andra” och en utredning om oaktsamhet har påbörjats.

Produktionsbolaget: ”Det som skett är inte acceptabelt”

Nöjesbladet har sökt bolaget Dramacorp-Pampas Studios, som producerar ”Hamilton”, som kommenterar händelsen i ett mejl på torsdagskvällen.

”Under lördagens inspelning av tv-serien Hamilton inträffade en olycka på inspelningsplats i Stockholm vilket fick till följd att huvudrollsinnehavaren Jakob Oftebro ådrog sig skador. Det pågår en utredning för att skapa klarhet i vad som föranledde olyckan”, skriver Patrick Nebout, exekutive producent, i ett mejl till Nöjesbladet, och fortsätter:

”En inspelning ska vara en säker plats för alla medverkande, och det som skett är inte acceptabelt. Det här ska inte kunna ske och vårt absoluta fokus just nu är Jakobs och teamets välmående. Vilka konsekvenser det får för inspelningen är oklart i dagsläget.”

Oftebro har gjort karriär utanför Norge de senaste åren. Han medverkade nyligen i ”Snömannen” med Michael Fassbender i huvudrollen, samt synts i flertalet danska och svenska produktioner som ”Bron”, ”1864” och ”Gidseltagningen”.

Han är även aktuell i den internationella thrillerserien ”Rigg 45” på Viaplay, som utspelar sig på en oljerigg.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Paniken i kyrkan när stjärnan sköt

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier