James Blunts nya jobb – öppnar pub

avMathilde Albinsson

1 av 3 | Foto: Carolina Byrmo
James Blunt.

James Blunt klämmer ut det sista ur sin turné, ”The afterlove tour”.

I september väntar nya uppdrag – som pubägare.

– Jag kommer definitivt vara där och stå bakom baren, säger James Blunt till Nöjesbladet.

I september avslutar ”You’re beautiful”-sångaren James Blunt sin världsturné ”The afterlove tour”. Spelningarna duggar tätt – men artisten hann ändå klämma in prins Harrys och Meghan Markles bröllop i schemat.

James Blunt, som är en gammal vän till prinsen, var en av 600 gäster som bjudits in att ta del av ceremonin i kyrkan.

– Du var egentligen också där. Alla var det. Det var två väldigt kära personer och hela världen fick ta del av deras dag, säger han om det tv-sända bröllopet.

– Det var jordnära och personligt, men för mig var det stressigt. Jag spelade i Litauen dagen innan och hade en konsert i Estland samma kväll som bröllopet och en konsert i Riga dagen efter. Jag fixade alla tre, så det var lite tufft.

Han trivs med turnélivet – men tycker samtidigt att det ska bli skönt att komma hem igen.

Öppnar pub i London

– Jag ser också fram emot enkla saker som att åka hem och få tvätta mina kläder, säger han med ett skratt.

– Och så öppnar jag en pub nästa månad i London! Om era läsare kommer till Chelsea någon gång, så kom in på Fox & Pheasant och ha ett glas!

I mars 2017 blev det känt att James Blunt blivit stolt pubägare. Flera internationella medier rapporterade att han köpt puben under bolaget ”James Blunt Pubs Ltd”, i ett försök att rädda den från rivning.

– Det är min lokala pub, 170 år gammal, och de försökte sälja den och någon ville köpa för att göra om byggnaden till lägenheter. Jag ville inte se min lokala pub förvandlas till det.

Och den som tittar förbi puben blir kanske servad av sångaren själv.

– Jag kommer vara där. Inte för att spela låtar, inte förrän jag vill att folk ska gå därifrån, men jag kommer definitivt vara där och stå bakom baren. Jag kommer definitivt inte stå i köket, för jag är en fruktansvärd kock. Men vi har en Gordon Ramsey-tränad kock där som är fenomenal, så.., säger han med ett leende.

Eurovision? Nej, tack!

James Blunt har även hunnit skapa ett rykte om att han vill försvara Storbritanniens färger i Eurovision song contest. I en intervju med Publik delfi svarade han glatt ja på frågan om han vill delta i musiktävlingen. Därefter var rapporteringen igång med rubriker som ”James Blunt om Eurovision: Jag väntar på att de ska ringa mig”.

Men Nöjesbladet får ett annat svar.

– Jag lovar dig att jag bara skojade, säger han och skrattar högt.

– Någon frågade mig bara i en intervju om jag skulle kunna tänka mig det och jag svarade” javisst, när än Storbritannien känner sig redo för att vinna”. Men... Nej.

Det är helt otänkbart?

– Ja, men det deprimerande är att om du skriver om det så blir det ”James Blunt vill inte tävla i Eurovision”. Jag har nog aldrig sagt något seriöst i en intervju. Men, nej. Jag kan inte se det hända.

I stället lägger han hellre energi på att skapa mer musik.

– Jag tycker kanske inte att musik behöver vara en tävling. Musik handlar mer om samarbete, vilket jag älskar med det här albumet, ”The afterlove”, där jag arbetat med fantastiska människor som Ed Sheeran och Ryan Tedder från OneRepublic och fantastiska låtskrivare som MoZella som skrev Miley Cyrus ”Wrecking ball” samt otroliga musiker, säger han.

– Jag menar, visst, det är mitt namn på biljetten, men jag spelar egentligen i ett band. Vi är fem stycken, folk kommer till konserten och förväntar sig en kille med gitarr som spelar eländiga låtar, men det är inte så. Det är en rockkonsert.

ARTIKELN HANDLAR OM