Från ”Let’s dance” till årets profil: ”Det fetaste någonsin!”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Margaux Dietz imponerade stort på juryn i ”Let’s dance”.

Och på Guldtubengalan vann hon det prestigefyllda priset ”årets profil”.

– Jag var nominerad mot Bianca Ingrosso och Therese Lindgren. För mig är de förebilder och jättegrymma tjejer som jag trodde var mycket större än jag själv, så det här känns ju helt otroligt, jublar Margaux Dietz efter galan.

Margaux Dietz, 27, slog igenom rejält 2017 efter att ha filmat och publicerat sin förlossning av sonen Arnold på Youtube.

Under våren tog hon tittarna med storm i ”Let’s dance”. Och på Guldtubengalan blev det trippelvinst för Margaux Dietz, som vann kategorierna ”årets lifestyle”, ”årets video” och galans absolut mest prestigefyllda pris – ”årets profil”.

– Jag är nominerad mot Bianca Ingrosso och Therese Lindgren. För mig är de förebilder och jättegrymma tjejer som jag trodde var mycket större än jag själv, så det här känns ju helt otroligt, säger en glad Margaux Dietz till Nöjesbladet efter galans slut.

”Årets profil” var det enda priset där vinnaren röstades fram live under galans gång. Margaux Dietz satt på helspänn när de nominerade namnen ropades upp – men vågade aldrig hoppas på vinst för egen del.

– Jag tänkte att jag var jättenöjd. Jag hade vunnit två priser redan och jag tänkte att ”jag kommer aldrig vinna årets profil också, det är alldeles för stort”. Men någonstans tänkte jag ändå, ”tänk om! Det vore det fetaste någonsin!”

När programledarna Clara Henry och Happy Jankell ropade ut hennes namn från scenen, vågade Margaux Dietz inte tro sina öron.

– I huvudet var det ”wow!” Men menade de verkligen mig, eller hörde jag fel? Men så puttade min kompis på mig och jag fick gå upp. Det var så nervöst.

Vad tycker du om den kritik som har riktats mot galan att den skulle vara riggad?

– Det kommer alltid finnas folk som är missnöjda med att de inte är nominerade. Man kommer alltid ta fram de nominerade och vinnarna på olika sätt. Just när det kommer till sociala medier, där alla har så stora plattformar, är det lättare att visa att man är missnöjd när man kan nå ut med det till många. Men det har ju klagats på Guldtuben varje år, om jag har förstått det rätt, så all respekt mot de som tycker det är riggat men, njae, det är det ju inte.

Margaux Dietz vann utsågs även till ”årets lifestyle” och ”årets video” med förlossningsvideon ”Jag föder barn”.

Vilket var det roligaste priset att vinna?

– Årets profil känns ju absolut som det största, eftersom det är det största, men också såklart ”årets video” eftersom den har betytt så mycket för mig privat också. Men att bli årets profil betyder jättemycket, för jag har verkligen kämpat det här året och jag vill verkligen göra skillnad med mina kanaler och det är kul att det uppmärksammas.

Foto: SVT
Margaux Dietz på Guldtubengalan.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM