George R.R. Martin och GOT-producenten skriver spinoff

1 av 3 | Foto: Matt Sayles / TT / NTB Scanpix

Nu är det hela fem spinoff serier planerade efter ”Game of thrones” avslutats.

Den senaste till listan kommer att skapas i samarbete med ”Game of thrones” producenten Bryan Cogman.

Till sin hjälp kommer han ha självaste skaparen George R.R. Martin.

Det planeras nu en femte serie om ”Game of thrones” som kommer ha premiär någon gång efter dess sista säsong sänds i slutet av 2018 eller början av 2019. Samtliga serier uppges utspela sig under tiden innan ”Game of thrones” tar vid, men bakom denna femte står både originalseriens producent Bryan Cogman och dess skapare George R.R. Martin, skriver Entertainment Weekly.

Skriver manus med George R.R. Martins hjälp

Cogman har arbetat med ”Game of thrones” sedan första säsongen och har vid sidan av de båda huvudsakliga producenterna och manusförfattarna David Benioff och D.B. Weiss skrivit flera av seriens avsnitt. Det är även Cogman som kommer stå för manus för denna planerade nya serie. Handlingen har han arbetet fram i ett nära samarbete med George R.R. Martin.

”Kommer uppskattas av fansen”

George R.R. Martin har på bloggen bekräftat nyheten, och passar även på att hylla Cogmans förståelse för berättelsen.

”Om Dan och David har varit kungarna över Westeros under de senaste sju säsongerna har Bryan Cogman utan tvekan varit prinsen av Dragonstone... Bryans serie kommer vara en adaption, en som enligt mig kommer uppskattas av böckernas fans. Den kommer att utspela sig under en ytterst spännande tid i Westeros historia. Jag har jobbat med honom i varje steg på vägen.”

ARTIKELN HANDLAR OM