Populära barnprogrammet plockas bort efter penisbild

1 av 3
NÖJE

Populära barnprogrammet ”Biet Maya”, som bland annat sänds på Netflix och SVT:s Barnkanalen får föräldrar att rasa.

Anledningen: en penisbild.

Nu agerar Netflix, skriver Variety.

”Jag är extremt äcklad”, skriver en upprörd mamma.

Nu handlar visserligen serien om ett bi. Men det innebär inte att handlingen ska kretsa kring blommor och bin. Det tycker i alla fall de föräldrar som plötsligt skymtade en penis i det animerade barnprogrammet ”Biet Maya”.

Den uppmärksamma mamman Chey Robinson gjorde upptäckten när hon tittade på programmet på Netflix tillsammans med sina barn, skriver Variety.

”Jag är inte galen”

På skärmdumpar, som flera tittare tagit från avsnittet, kan man se biet Maya, men det är det i bakgrunden som gör folk upprörda. På ett träd ser det ut som att någon för dagen skojfrisk tecknare även ritat dit en penis.

”Jag vet att jag inte är galen, och jag vet att något sådant här inte ska finnas i ett barnprogram. Jag är extremt äcklad av det, det finns ingen anledning att mina barn ska behöva se något sådant här”, skriver Chey Robinson på Facebook enligt Variety.

Netflix ska nu ha agerat och tagit bort avsnittet.

SVT: Vi kommer antagligen plocka bort det

I Sverige visas det populära barnprogrammet på SVT:s Barnkanalen, och enligt SVT:s hemsida ska det uppmärksammade avsnittet sändas den 1 oktober.

På SVT går man nu igenom materialet, men man har ännu inte hittat klippet i fråga.

– Det är inte på det avsnitt som folk säger att det ska vara. Vi håller på och undersöker, säger Safa Safiyari, kanalchef på Barnkanalen.

Han utesluter inte att man tar bort avsnittet, förutsatt klippet finns.

– Vi gör bedömningen när vi hittat klippet. Men är det så som det beskrivs kommer vi antagligen plocka bort det, framförallt nu när det är så uppmärksammat.

”Biet Maya” är baserad på en tysk barnbok som publicerades 1912. Det första avsnittet av den animerade versionen hade premiär 2012.

Rasande föräldrar - här är tittarstormarna vi minns 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM