Björkmans hårda attack mot förra SVT-chefen

Schlagergeneralens sågning i självbiografin: ”Hitte-på-figur”

1 av 2 | Foto: Lotte Fernvall
Christer Björkman.
NÖJE

Christer Björkman sågar den förra SVT-chefen i sin självbiografi.

I kommande boken ”Generalen” beskriver Melodifestivalen-producenten sin tidigare kollega med orden:

”En skittrevlig snubbe med ett fantastiskt munväder, men mycket få andra begåvningar”.

Christer Björkmans självbiografi ”Generalen” släpps 26 september.

Christer Björkman, 60, går till hårt angrepp mot en tidigare chef på SVT i sin kommande självbiografi ”Generalen”.

I boken som kommer ut den 26 september beskriver Björkman hur samarbetet med sin dåvarande chef fullständigt kraschade:

”En skittrevlig snubbe med ett fantastiskt munväder, men – skulle det snart visa sig – mycket få andra begåvningar. Vi märkte snart att han bara pratade och pratade, men egentligen aldrig fick något uträttat.” 

”Trodde inte våra ögon”

Sågningen fortsätter i Björkmans kommande bok där han också beskriver sin förra chef som ”ett rundningsmärke”, någon som redaktionen tvingades runda för att få något gjort:

”Samtidigt sprang denne hitte-på-figur runt och tog kort på frun och barnen tillsammans med de olika artister och kändisar han lyckades hejda. Vi trodde inte våra ögon”.

Chefen, som varit ansvarig för flera av Sveriges allra populäraste tv-program på flera olika tv-kanaler lämnade SVT kort efter att samarbetet med Christer Björkman avslutades.

Kritiserades av informationschefen

Då hade han också hamnat i skottlinjen för både intern och extern kritik från SVT:s informationsdirektör Helga Baagøe och det är också anledningen till att Björkman skriver så öppet om deras konflikt.

– Anledningen till hur jag beskriver den situationen var på grund av hur den slutade, där han ganska offentligt gjorde ett stort misstag. Det var skälet till att jag kunde beskriva att det inte var en engångsföreteelse utan ett förlopp under en lång period, rätt eller fel, ingen aning, säger Christer Björkman.

Om det där hade handlat om mig, så hade jag nog mått jättedåligt över att läsa det du skriver.

– Jag beskriver en arbetssituation som var väldigt komplicerad för mig under ett helt år och den berodde på en person. Jag kunde ju ha hoppat över att skriva om det året...

Nöjesbladet har varit i kontakt med den förra SVT-chefen. Han vill inte kommentera Christer Björkmans attack annat än genom att fråga:

– Vad får han ut av att skriva det här om mig, vad har jag gjort honom?

ARTIKELN HANDLAR OM