Tv-familjen splittrad inför Cosbys rättegång

1 av 4
NÖJE

På måndagen inleds rättegången mot Bill Cosby.

Stjärnan är åtalad för att ha förgripit sig på en kvinna för 13 år sedan.

Nu rycker Cosbys ”tv-fru” ut till hans försvar, rapporterar Page Six.

Bill Cosby, 79, anklagas av närmare 60 kvinnor för att han ska ha drogat och förgripit sig på dem. Men bara ett av fallen har lett till rättegång, fallet med Andrea Constand.

Rättegången inleds i dag, måndag. Och vid sin sida kommer Bill Cosby, förutom sin fru, Camille Cosby, 73, även ha sin tv-fru, Phylicia Rashad, 68, som spelade mot Bill Cosby i ”The Cosby show” på 1980-talet. Hon agerade även hans tv-fru i serien ”Cosby” som gick 1996 – 2000.

Enligt källor till Page Six kommer Rashad finnas på plats under rättegången som hålls i Philadelphia.

– Phylicia har aldrig vacklat i sitt stöd för Bill och hon har sagt att hon kommer finnas tillgänglig, för vad han än behöver och när han kan behöva det, säger en källa som står nära skådespelerskan.

”En konspiration”

I en intervju 2015 sa hon att det rörde sig om en konspiration mot Cosby.

– Någon är fast bestämd att få bort Bill Cosby från tv, och det har fungerat, säger hon i intervjun.

Flera andra medlemmar i ”tv-familjen” kommer att finnas på plats, däribland Keshia Knight-Pulliam, som spelade Cosbys dotter, och Malcolm Jamal Warner, som spelade hans son.

Men det finns de kollegor som inte offentligt tagit ställning för Cosby.

Tempestt Bledsoe, Sabrina Le Beauf och Lisa Bonet, som alla spelade hans döttrar, har alla valt att hålla låg profil när det kommer till anklagelserna.

Vägrar vittna

Bill Cosby, som riskerar upp till tio års fängelse, har tidigare sagt att han inte kommer vittna i rättegången.

– Advokater kan förvränga vittnens ord. När det kommer till förhör, korsförhör och så vidare så finns det fler än två sidor av varje berättelse. Ibland är det fyra eller fem sidor, säger han i sitt första offentliga uttalande på två år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bill Cosby