Sven Wollters hyllning till döda brodern

Är inte på plats på Let’s dance – har åkt bort efter dödsfallet

Sven Wollter sörjer sin bror.
NÖJE

Sven Wollter sörjer sin bortgångna bror.

I en text i Dagens Nyheter hyllar han Karl-Anders Wollter.

”Jag var omåttligt stolt”, skriver han.

Sven Wollters bror dog nyligen.

Skådespelaren har tidigare funnits med och stöttat dottern Stina Wollter under säsongens ”Let’s dance”, men nu har skådespelaren åkt bort, skriver Expressen.

– Pappa är bortrest på en välbehövlig semester. Han har precis förlorat sin bror, min farbror, han är väldigt ledsen och sörjer enormt. Det är helt förfärligt, min farbror var en helt underbar människa, säger Stina Wollter till tidningen.

”Omåttligt stolt”

Nu skriver Sven Wollter om sin ”förfärande tomhet” i en hyllning till diplomaten och juristen Karl-Anders Wollter på Dagens Nyheters familjesidor.

”Karl-Anders var diplomat och arbetade än i Moskva än i Buenos Aires eller Mon­rovia, ja hela detta vilsna klot var hans arbetsfält. Och hela tiden var han min store­bror. 1,93 lång; när vi gick på matinébio på 40-talet i Göteborg hojtade ungarna som satt bakom: ’Skrönkla ihop daj din långe jävel!’ och jag var omåttligt stolt att vara lillebror”, skriver han.

”Så många samtal”

Brodern skulle ha fyllt 90 i maj.

”Så mycket roligt vi hade tillsammans. Sju år äldre var han och hade ändå tid för en nyfiken liten knatte till brorsa. En gång byggde vi en elektrisk grammofon av en gammal cykeldynamo och en antik vevgrammofon och första gången jag smakade spagetti bolognese, det var strax efter kriget, så var det brorsan som var kocken. Och så många samtal vi har haft om livet, kärleken och politiken”, fortsätter Sven Wollter.

Han hyllar också sin brors godhet,

”Under de många decennier vi var bröder hörde jag honom aldrig säga ett ont eller elakt ord om någon enda människa. Men jag har hört personal på de ambassader där han varit chef intyga detta: ”En chef man kunde lita på”.

ARTIKELN HANDLAR OM