David Lettermans mamma död – en dag före sonens 70-årsdag

Blev folkkär i sonens tv-program – blev 95 år

David Letterman.
NÖJE

David Lettermans mamma Dorothy Mengering är död.

Hon dog i sitt hem i går, 95 år gammal, en dag före Davids 70-årsdag, skriver TMZ.

Hon blev ett folkkärt inslag i sonens ”Late night with David Letterman”, som korrespondent vid tre olympiska spel, i Lillehammer i Norge, Nagano i Japan och Salt Lake city Utah, genom att läsa upp inslaget ”Top 10” och laga mat i ”Cooking with Daves mom” där hon bland annat bakade pajer från sitt eget kök och som 1996 blev kokboken ”Home cookin’ with Daves mom”.

Hyllad med korvmacka

I boken delade hon med sig av hyllningsrätter till sina barn: ”Daves stekta korvsmörgås”, ”Jans surkålsbollar” och ”Gretchens salladsdressing”.

– Jag kan inte fatta vilken fart allt tog efter Lillehammer. Jag tror att det är konceptet med mamman och familjen. Folk är angelägna om traditionerna kring familjen. Även om många mödrar jobbar nu och många är singelföräldrar kan man fortfarande vara en familj i den nya storlek och form den tar sig, sa hon samma år.

”Är ledsen och tacksam”

Stephen Colber, som tog över ”Late night” 2015 twittrade efter budet: ”Jag är så ledsen över att höra om Dorothy Mengerings död, och så tacksam över att Dave delade henne med oss”.

Hennes första medverkan i showen var 1986. Hon sörjs närmast av en syster, tre barn och fem barnbarn.

ARTIKELN HANDLAR OM