Fansens raseri – efter HBO:s ”Twin Peaks”-miss

Svenska ”Twin Peaks”-fans skulle få se det första avsnittet samtidigt som USA.

Men det dröjde.

Nu rasar de mot HBO Nordic.

”Inget är bra just nu. Isarna på arktis smälter. Trump är världens mäktigaste man. Men vi skulle få Twin Peaks”, skriver ett av dem.

Svenska ”Twin Peaks”-fans hade väntat i 26 år – och blivit lovade att det första avsnittet av seriens återkomst skulle släppas på HBO Nordic i samma sekund som det visades i USA. Men det dök inte upp.

Strax efter 03.00 i natt strömmade de ilskna reaktionerna från besvikna fans in på kanalens Facebooksida.

”Inget är bra just nu. Isarna på arktis smälter. Trump är världens mäktigaste man. Men vi skulle få Twin Peaks. Det fina fina skulle vi få, men till och med något så magiskt bra i en tid av totalt haveri har ni lyckats fucka upp. Hur ska man orka?”, skriver ett av dem.

Tagit ledigt från jobbet

Flera av dem hade tagit ledigt från jobbet för att avnjuta de första avsnitten av ”Twin Peaks: Återkomsten”.

”Är flera i tråden som tagit semester imorgon för att få dela detta ögonblick med alla andra fans runtom i världen. Detta är hur ni förvaltar historiens största comeback till TV”, skriver en tittare.

”Jag har tagit ledigt från jobbet. Min körsbärspaj kallnar. Kaffet likaså. Varför gör ni så här?”, skriver en annan.

”Tro inte att ni kommer undan”

Nu kräver de en ursäkt från kanalen.

”Tro inte att ni kommer undan detta utan en jävligt bra förklaring även om det inte hjälper ett dugg. Detta unika ögonblick som alla vi ville dela med varandra är för evigt borta”.

Karin Larsdotter, pressanvarig på HBO Nordic, säger att det inte rör sig om en försening utan om ett missförstånd.

– Det var ingen försening alls på vår tjänst. Första delen kom ut 04.00 i morse, precis som planerat, och följande delar 2, 3 och 4 kom kl. 05.00. Det har aldrig aviserats från oss att premiären på HBO Nordic skulle vara kl. 03.00 svensk tid, den tid jag ser att en del fans har trott det skulle vara. Vi är förstås ledsna om några blivit upprörda över att få vänta i en timme. Engagemanget från Twin Peaks-fansen är överväldigande och fantastiskt, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN