Suzanne Reuter vill få asylsökande barn att skratta

”Att skratta tillsammans fyller oss alla med så otroligt mycket hopp”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Suzanne Reuter och Björn Dahlman vill få utsatta barn att skratta.

Därför ger sig duon ut på turné med Clowner utan gränser bland svenska asylboenden.

– Att skratta tillsammans fyller oss alla med så otroligt mycket hopp, säger Björn Dahlman.

Skådespelaren Suzanne Reuter och artisten Björn Dahlman ger sig ut på turné med Clowner utan gränser. Spelplatserna är svenska asylboenden i Uppland och Stockholmsområdet.

– Det finns så otroligt mycket glädje och mod bland dem vi ska komma att möta på asylboendena och jag ser så mycket fram emot att få träffa dessa härliga barn och familjer för att locka fram det hos dem. Att skratta tillsammans fyller oss alla med så otroligt mycket hopp, säger Björn Dahlman i ett pressmeddelande.

”Skratt gör stor skillnad”

Duon har tidigare turnerat med Clowner utan gränser i Indien. Då uppträdde de för barn som lever i Mumbais red light district eller ensamma på gatan samt för barn som sitter i fängelse.

Suzanne Reuter ser hur organisationen gör skillnad för utsatta barn, samtidigt som den även har förändrat hennes eget liv.

– Jag har under många år haft tvivel, gått i terapi och ställt mig frågan "vad håller jag på med"? Men nu har jag insett vad komedi betyder och hur viktigt det är. Efter att ha arbetat med Clowner utan Gränser är jag idag jättestolt över mitt yrke. Plötsligt har det fått en betydelse för mig. Att möta dessa barn som har det svårt, få dem att våga släppa kontrollen och skratta, ja då befinner jag mig i himlen! Jag har fått direkta kvitton på hur stor skillnad skratt gör för människor, säger Suzanne Reuter i ett pressmeddelande.

Turnén bland svenska asylboenden börjar den 6 mars och pågår två veckor framåt.

Publicerad: