Ellen Bergström

Ellen Bergström har sagt upp sig från radiojobbet

”Vill inte utmana min hälsa”

Av: 

Louise Åström

Angelica Linde

NÖJE

Ellen Bergström har valt att säga upp sig från sitt programledarjobb i ”Vakna mer NRJ”.

Anledningen är att hon inte vill utmana sin hälsa efter att ha varit sjukskriven för akut stress.

– Det river i kroppen att behöva fejka att man är glad när man inte är det, säger hon till Nöjesbladet.

I september förra året påbörjade Ellen Bergström, 27, sitt uppdrag som programledare för ”Vakna med NRJ” tillsammans med Daniel Paris, 28, och Ola Lustig, 39. Efter att ha kommit tillbaka efter sin sjukskrivning har hon känt att hon inte kan ge jobbet det engagemang hon vill och har därför nu valt att säga upp sig.

– Jag har känt prestationsångest eftersom att jag inte har kunnat ge 100 procent. Jag har inte känt mig som Ellen. I radio ska man sitta varje morgon och prestera och vara på topp. Det river i kroppen att behöva fejka att man är glad när man inte är det, säger hon till Nöjesbladet och fortsätter:

– Jag vill inte utmana min hälsa, det blev för mycket. Mina arbetsgivare förstod mig och vi beslutade gemensamt att jag slutar för tillfället. Det hela gjordes med så mycket kärlek.

Kunde inte ge hundra procent

Enligt NRJ:s programchef Daillou Axelsson har han och Ellen pratat om ett eventuellt avbrott i uppdraget ett tag.

– Från vår sida så handlar det om att hon ska få tid till Let’s Dance. Det var en väldigt hektisk period för Ellen och sedan drog Let’s Dance igång. Då sa både hon och vi att vi får se hur mycket tid hon har för att vara med i radioprogrammet. Så drog det igång och då märkte vi att hon inte kunde ge hundra procent hos oss, säger han.

Planer finns på att Ellen ska göra mindre inhopp hos kanalen.

– För henne är det väldigt viktigt att kunna gå all in, så då bestämde vi i samförstånd att vi pausar avtalet. Så får vi se om det finns läge att ta upp avtalet när Let’s Dance är klart.

”Jag mådde inte särskilt bra”

I november sjukskrevs Ellen för akut stress i en månad. Det har gjort att hon behövt vila mycket och fått göra medvetna val när det kommer till jobbuppdrag.

– Efter att jag blev sjukskriven var radion i princip det enda jag gjorde, förutom att gå hemma, för jag orkade inget annat. Jag somnade direkt när jag kom hem och sedan kunde jag inte göra något på kvällen eftersom jag måste gå upp klockan fem på morgonen sedan dagen efter.

Att kunna kombinera jobbet med det kreativa är viktigt för Ellen, berättar hon. Där ingår bland annat att skådespela och dubba filmer.

Ellen poängterar också att hon är tacksam för att radiokanalen tog hennes mående på allvar.

– När jag blev sjukskriven för akut stress var jag orolig för att de inte skulle förstå, men det gjorde de verkligen. De tar psykisk ohälsa på allvar och det tycker jag är så viktigt i dagens samhälle, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Höstnyheter hos Gina Tricot – handla årets trender här

Gina Tricot

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Ellen Bergström

LÄS VIDARE

TV4-profilen: ”Jag gick in i väggen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Ellen Bergström

Let’s dance