Alexander Falk har dött – kämpade mot cancer

1 av 2
NÖJE

Alexander Falk har somnat in.

Cancerkämpen och sociala medier-inspiratören sörjs av vänner och familj.

– Han vände sig bara mot väggen och somnade in, säger pappan Thomas Falk till Expressen.

För en vecka sedan skrev cancerkämpen och sociala medier-inspiratören Alexander Falk, 18, sitt sista inlägg på instagram.

Då tackade han för allt stöd och vittnade om hur kampen mot sjukdomen blivit allt svårare.

”Tack för att ni alltid funnits där för mig oavsett vad. Att man kan ge så mycket kärlek och allt till en person” skrev han och fortsatte:

”Puss på er alla i alla fall. Jag är inte död ännu, visst vi vet att slutet är snart, men med ert stöd så kämpar vi in i det sista!”

Under onsdagen somnade Alexander in omgiven av sin familj.

Somnade in hemma

Till Expressen säger Alexanders pappa Thomas Falk att sonen tog sina sista andetag i pojkrummet.

– Vi kramade och pussade honom när han låg där. Han andades väldigt hastigt och sedan så vände han sig bara mot väggen och somnade in, säger Thomas Falk.

Alexander tog Sverige med storm under sin medverkan på Barncancergalan i höstas och fick ett stort följe i sociala medier där han öppenhjärtligt berättade om sin kamp mot en tumör i benet som spridit sig upp till lungorna.

Läkarna sa att det inte fanns någon chans för Alexander att tillfriskna, men han fortsatte ändå kämpa för att inspirera andra.

Joakim Lundell: ”En av de finaste människor”

På sociala medier sörjs han av fans och vänner. Youtube-stjärnan Joakim Lundell skriver på Instagram att saknaden är svår.

”Cancern har tagit en av dom finaste människor jag träffat, och idag släpper jag allt jobb och ber er alla visa respekt och låta mig sörja ifred!! Skänker alla mina tankar till Alexanders familj” skriver han.