Kaos på konsert – två döda

Massivt tryck i argentinsk stad

NÖJE

Två konsertbesökare har dött och minst tolv förts till sjukhus, efter en konsert. Olyckan skedde i en enorm publik framför artisten Indio Solari, i Argentina.

170 000 åskådare var var väntade, men många fler dök upp.

1 av 2 | Foto: ANDRES ARONUXET / NOTICIAS ARGENTINAS
Kaos bröt ut på konserten i Argentina.

Upp emot 170 000 besökare väntades till en konsert med den populära argentinska artisten Indio Solari, 68, i staden Olavarriá, ungefär 30 mil sydväst om Buenos Aires.

Men över 200 000 åskådare dök upp för att se artisten som ganska sällan ger konserter, och det blev trängselkaos i publiken.

Nu meddelar argentinska myndigheter att två personer har dött och minst 12 skadats så illa att de förts till sjukhus, enligt nyhetsbyrån AP.

”Situationen spårade ur”

Solari pausade själv sin konsert flera gånger, och kallade vid ett tillfälle på hjälp, då personer i publiken hade knuffats omkull och låg på marken.

Artisten konstaterade att det var enormt mycket folk, okontrollerad trängsel – och hotade med att avsluta konserten om folk fortsatte att trycka på. Giget fortsatte, men kaoset i publiken upphörde inte.

”Situationen spårade ur. Sådär mycket folk var verkligen inte väntat”, säger Ezequiel Galli, borgmästare i Olavarriá, till AP.

Armén ryckte in

I staden med 120 000 medborgare blev lokaltrafiken helt överbelastad då konsertbesökarna försökte ta sig därifrån på söndagsmorgonen.

Vissa blev fast på orten. Extra bussar skickades då dit från olika bussbolag – och från armén.

ARTIKELN HANDLAR OM

Argentina