Världsberömd magiker anklagas för våldtäkt

”Ingen hade gjort så mot mig förut”

HOLLYWOOD. Magikern David Blaine anklagas för våldtäkt.

Nu har Scotland Yard kallat honom till förhör i England.

Våldtäkten ska ha inträffat i en privatbostad i Londonstadsdelen Chelsea sommaren 2004.

Bakom anklagelserna som Blaine förnekar står den före detta fotomodellen Natasha Prince.

– Anklagelsen polisanmäldes den 17 november 2016. Det har inte genomförts något gripande och utredningen fortgår, säger Scotland Yard till sajten The Daily Beast.

Prince var 21 då våldtäkten ska ha ägt rum. Hon uppger att Blaine bjöd hem henne på ett cocktailparty och att hon antagligen drogades.

– Vid något tillfälle låg jag på sängen med ansiktet neråt och han var bakom mig. Jag tror jag vaknade eftersom ingen hade gjort sånt mot mig förut. Jag minns att jag flöt omkring, att jag var stum. Jag gick in och ut ur medvetandet.

Tog på sig skulden

Hon uppger att händelsen kom att plåga henne i många år efteråt, och att det ledde till att hon hoppade av karriären som modell när hon bara var 24.

– Jag blev inte den 30-åriga modell jag hade hoppats bli. Jag hade gjort mig ett namn, jobbat mycket hårt, rest, hoppat av skolan, lämnat familjen och mitt mysiga liv. Men efter att det hände ville jag inte gå ut, jag vill inte gå på auditions. Jag fick inget jobb för jag blev osäker.

På frågan varför det tog henne 13 år att kontakta polisen, säger hon till Daily Beast:

– Jag trodde att det var mitt fel. Jag såg det inte som våldtäkt. I mitt huvud var man nykter om man våldtogs. ( ) Därför skyllde jag det inträffade på mig själv.

Kompis med DiCaprio

Blaine ingick i början av 2000-talet i Leonardo DiCaprios så kallade ”Pussy posse” och hade varit tillsammans med Fiona Apple, Bijour Phillips, Madonna, Daryl Hannah och en rad internationella modeller.

– Min klient förnekar bestämt anklagelserna att han våldtog eller förgrep sig på någon kvinna, någonsin. Och han förnekar specifikt att han våldtog någon kvinna 2004, särskilt Natasha Prince, säger Blaines advakat, Marty Singer.

– Min klient kommer att samarbeta med polisutredningen fullt ut eftersom han inte har något att dölja.

Prince uppger att hon går ut med anklagelsen för att ”exponera” Blaine.

– Jag önskar aldrig att någon ska åka i fängelse – det bestämmer lagen, säger hon.

– Men jag vill att han ska veta att jag inte är dum, och att jag vet att det inträffade.

Publisert:

LÄS VIDARE