Här bryter hon ihop

avHelena Trus

Publicerad:
Uppdaterad:

Anna Bergendahl efter förlusten: Vad gjorde jag för fel?

1 av 4

OSLO. Här torkar Anna Bergendahl tårarna efter förlusten i direktsändning.

I går natt stängde hon in sig i logen och fick stort stöd av hennes närmsta.

– Jag är jätteledsen och besviken, säger Anna till Nöjesbladet.

Hon kommer ut i kylan, nysminkad och invirad i en stor svensk flagga. Sekunderna innan Anna Bergendahl, 18, mötte horden av press i går natt torkade hon tårarna.

– Vi samlades hela gänget och pratade om det som har hänt. Jag behövde en lång tid i logen. Vi har lagt ner vår själ i det här. Vi stack ut. Men kanske platsade inte mitt nummer här när det bli så påtagligt från hjärtat. I år så funkade det inte, säger Anna.

”Det är tungt”

Efter sändningen stannade hon och delegationen kvar i logen i flera timmar innan de lämnade arenan.

– Det är tungt nu. Hon klarar inte att av göra 17 intervjuer, det är för jobbigt, säger Helena Brodén, pressansvarig på SVT, efter sändningen.

– Det har varit mycket tårar, säger hennes koreograf Mattias Carlsson utanför arenan.

Drömmarna krossades

”This is my life” skulle vara startskottet på den internationella satsningen på Anna Bergendahl. I går kväll krossades hennes stora drömmar i direktsändning inför miljoner tv-tittare. För första gången tävlar inte Sverige i en Eurovision-final. Vad händer nu?

– Det gick inte hem i kväll. Jag var hoppfull, det var ett tufft startfält. Men jag känner mig inte som en förlorare. Jag har hela livet framför mig och jag kommer inte sluta med musik. Jag tror att det här har gynnat min karriär, fortsätter Anna.

Hon ler, men ser tagen ut. Kvällen har varit lång och pressen massiv.

Mycket nerver

Hon tar sig fram på gruset med sina höga klackar och i armkrok med Melodifestivalgeneralen Christer Björkman. Anna, med stöd av hela svenska delegationen, ska göra intervjuer i en buss som sedan ska ta henne tillbaka till tryggheten på hotellrummet.

Det har gått två timmar sedan det sista resultatkuvertet öppnades i Telenor Arena och det stod klart att Anna inte gick vidare till final.

Nervositeten i green room var obeskrivbar.

– Jag tänkte: vad har jag gjort för fel? Jag var jätteledsen och det var jättetråkigt. Den senaste timmen har varit jobbig. Jag kommer att vara besviken ett tag nu ...

”Skönt komma hem”

I går tävlade Anna Bergendahl i rysarsemifinalen med sylvass konkurrens. De specialbeställda 35 000 ljusstavarna och Annas unika vibrato räckte inte tillräckligt långt.

– Jag gjorde ett bra framträdande, självklart var jag nervös. Men jag går stolt och rakryggad ur det här.

I stället för att gå på den officiella efterfesten på Euroclub med de andra deltagarländerna valde Anna Bergendahl och den svenska delegationen att ha en privat fest på hotellet.

– Det ska bli skönt att komma hem till Sverige, säger Anna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM