Vill inte spela – för Victoria

NÖJE

Takida uppträder på ”Love Stockholm 2010” men vägrar att förknippas med det kungliga bröllopet

Foto: Överenskommelsen bröts Takidas Tomas Wallin och Robert Pettersson gick med på att spela för sina fans under festivalen ”Love Stockholm 2010”. Förutsättningen var att de inte skulle förknippas med det kungliga bröllopet. ”Det bröts direkt”, säger Pettersson.

Rockbandet Takida hade ett krav för att spela under ”Love Stockholm 2010”: de ville inte bli förknippade med kronprinsessans bröllop.

– Den överenskommelsen bröts direkt. Fel budskap sändes ut i och med första annonsdagen, säger Takidas sångare Robert Pettersson.

Bakom ”Love Stockholm 2010” står Stockholms stad tillsammans med samarbetspartners.

Festivalen, med tema kärlek, pågår under två veckor och flera band och artister är bokade. Många vill sjunga och spela för kronprinsessan Victoria och hennes Daniel inför deras bröllopsdag.

Men rockbandet Takida vill det inte.

– Vi är enade i bandet att vi inte vill bli förknippade med kungahuset. Vi kommer bara ner för att spela för stockholmare och Takida-publik, säger Robert Pettersson, sångare i Ångebandet.

”Negativt med monarki”

Han säger att han själv har svårt att stå för en grej som det kungliga bröllopet.

– Vi vill verkligen spela på festivalen, men inte förknippas så starkt med giftermålet. Det är så mycket negativt med monarkin.

Robert Pettersson tycker att det går ofantligt mycket pengar till kungahuset och allt runt det.

– Medan en kommun som till exempel vår skulle behöva pengarna bättre. Det är en av anledningarna till att inte jag vill stå bakom det. Och nu, efter alla skriverier, verkar det som att vi gör det.

”Vi var inte tydliga”

Per Björklund, som jobbar med information på kulturförvaltningen i Stockholms stad, säger att de var medvetna om Takidas krav.

– Men vi var kanske inte tillräckligt tydliga när vi kommunicerade Takida i ett pressmeddelande.

Gjorde ni fel?

– Vi var inte tillräckligt tydliga. Det har blivit misstolkningar.

Takida ska ändå köra sitt gig under festivalen, som pågår mellan den 6 och 19 juni. De spelar tillsammans med Stockholm Concert Orchestra.