Trendiga frisyrer med stjärnglans

NÖJE

Inspireras av kändisarna! Sofis mode listar vårens nya trendklipp.

AV: Julia Klingener FOTO: AP, All Over Press, Bulls

GINNIFER GOODWINS UTVÄXTA PIXIES

VAR: Golden Globe Awards i Los Angeles.

VARFÖR VI ÄLSKAR DEN: En kort frisyr får ett mjukare och mer sofi stikerat intryck med en något längre lugg. Frisyren är också väldigt smickrande för att lyfta fram kindben och ansiktsdrag.

Foto: ”Designpulse shape scene paste”, Matrix. 149 kr.

VAD DU SKA BE OM: En uppklippt lugg som ändå är lång nog att svepa bakom öronen.

SÅ STYLAR DU: Lägg mousse i fuktigt hår. Föna sedan håret med wrapteknik, det vill säga att blåsa håret i alla olika riktningar för att skapa rörelse i det. Krama in lite vax i handflatorna och dra lätt över luggen för att skapa tydligt separerade flikar. Var sparsam med produkter i resten av håret – den här korta frisyren behöver naturlig volym mitt på hjässan för att inte se nedtyngd ut.

PASSAR: Dig som har ett hjärtformat eller ovalt ansikte och alla som vill ha en mjuk och modern look.

PRODUKT: Stylingkräm.

MIRANDA KERRS BLANKA BEACHVÅGOR

VAR: 15-årsjubiléet för Victoria’s Secrets baddräktskatalog på Miami Beach.

Foto: ”Wool shake”, Redken. 270 kr.

VARFÖR VI ÄLSKAR DEM: Ibland är det enklaste även det snyggaste. Den här frisyren är lika rätt på stranden som på röda mattan.

VAD DU SKA BE OM: En lite längre, lätt uppklippt page.

SÅ STYLAR DU: Strunta i saltsprejen och duscha i stället en glansgivande produkt över längderna. Vira sedan cirka tre centimeter breda slingor runt en medelstor locktång. Värmen jobbar dubbelt med att skapa nonchalanta vågor och låsa in glans i håret.

PASSAR: Dig som har med lite tjockare hår med visst självfall.

PRODUKT: Glans- och struktursprej.

ROCKIG RETRO SOM KRISTEN STEWART

VAR: New Moon-premiären i Madrid.

VARFÖR VI ÄLSKAR DEN: Denna feminina pojkflicksfrisyr går att variera i det oändliga.

Foto: ”Matte sponge”, Redken. 270 kr.

VAD DU SKA BE OM: En hästskoformad lugg som är kortare i pannan och längre på båda sidor av ansiktet. Längderna bör vara axellånga med knivskarpa, flikiga toppar.

SÅ STYLAR DU: Det här är en frisyr som ska röra på sig naturligt. Börja med att krama in en mjuk stylingkräm i handdukstorrt hår med händerna. Blås håret utan att använda borste och forma sedan frisyren med fi ngrarna. Vill du ha en mer ruff look kan du värma lite vax i handflatorna och forma topparna med.

PASSAR: Dig som har naturligt rakt och slinkigt hår – klippningen gör att frisyren sköter sig själv. Perfekt för dig som vill ha en kortare frisyr men ändå behålla lite längd.

PRODUKT: Stylingkräm.

JESSICA ALBAS SNEDLUGG

VAR: På festen Superbowl XLIV på W Hotel i Miami.

Foto: ”Time restore shine spray”, BC Bonacure. 179 kr.

VARFÖR VI ÄLSKAR DEN: Den svepande snedluggen ger ett retrochict intryck medan resten av frisyren har en sexig, modern volym.

VAD DU SKA BE OM: En något uppklippt bob med snedklippt lugg.

SÅ STYLAR DU: Applicera volymmousse i fuktigt hår och föna längderna med en rundborste som du böjer inåt. Föna luggen genom att använda borsten ovanpå luggen och blåsa utåt. Lägg sedan försiktigt luggen åt ena sidan. Avsluta med att spreja ett moln av glanssprej över lugg och längder.

PASSAR: Hjärtformade, ovala och fyrkantiga ansiktsformer.

PRODUKT: Glanssprej.

REESE WITHERSPOONS NONCHALANTA LUGG

VAR: På invigningen av Vera Wangs nya butik i Los Angeles.

Foto: ”Guardian angel heat protection”, Schwarzkopf Got 2 be. 80 kr.

VARFÖR VI ÄLSKAR DEN: Luggen ger karaktär till ett annars långt och rakt hår. De luftiga fl ikarna passar sommarens nonchalanta strandhår perfekt.

VAD DU SKA BE OM: En uppklippt lugg som går från kort till långt.

SÅ STYLAR DU: – Använd en mindre rundborste för att föna luggen längs båda sidor av ansiktet, och sedan en större rundborste till längderna. Spreja glanssprej över håret och lås in glansen med en plattång som du för över luggen, tipsar Reese Witherspoons stylist Cervando Maldonado.

PASSAR: Eftersom du ramar in ansiktet med denna typ av lugg passar den i stort sett alla ansiktsformer. Det är också en perfekt nybörjarlugg för den som är sugen på att klippa lugg men vill prova sig fram.

PRODUKT: Vårdande värmekräm.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode