Sven och Zandra budade hem privat spelning med Seinabo Sey – i Globen

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:

Sven och Zandra Lundgren budade hem en avskalad och exklusiv spelning med Seinabo Sey till förmån för Musikhjälpen förra året.

I tisdags kvitterade de ut vinsten. Spelningen ägde rum i Globen – med Sven och Zandra som enda publik.

– Lite ensamt, men det var roligt att få vara själv, säger Sven Lundgren efteråt.

Seinabo Sey, 27, planerar en storslagen spelning i Globen den 5 oktober.

Men redan i tisdags passade hon på att testa akustiken i konsertlokalen. Som en del av insamlingen till Musikhjälpen 2017 auktionerade nämligen artisten ut en avskalad konsert om tre låtar för två personer i den mäktiga arenan. I auktionen ingick dessutom två VIP-biljetter till konserten i höst.

Gav 12 000 kronor

Det vinnande budet om cirka 12 000 kronor stod Sven Lundgren, 39, för. På tisdagen åkte han och frun Zandra, 39, från hemstaden Linköping till Stockholm för att kvittera ut den unika upplevelsen.

– Vi brukar alltid hitta budgivningar i Musikhjälpen att buda på varje år. Det är tillfälle att få något unikt. Allt som känns lite speciellt budar vi gärna på. Det här kändes udda, att få något så privat, så det passade vår plan väldigt bra, säger Sven.

– Det kändes verkligen som ett bra syfte just i år. Och så gillar vi Seinabos musik. Det var egentligen inte vi som vann först, men det sista budet visade sig vara oseriöst. Så det känns extra festligt. Vi är jättenöjda, säger Zandra.

Under en knapp halvtimme satt Sven och Zandra mitt på golvet i Globen i varsin fåtölj bara ett fåtal meter från Seinabo Sey och gitarristen Emmanuel Hailemariam. De tomma, röda bänkraderna tornade upp sig runt det lilla sällskapet. Seinabo Sey framförde akustiska versioner av ”Still”, ”Younger” och Janet Jacksons ”Together again”, medan Sven och Zandra andäktigt såg på.

”Det var magiskt”

Efteråt ekade Sven och Zandras applåder i arenan.

– Det var magiskt, säger Zandra och fortsätter:

– Storslaget. Fantastiskt!

Sven Lundgren fyller i med ett skratt:

– Lite ensamt, men det var roligt att få vara själv.

Även för Seinabo Sey var upplevelsen udda.

– Det var jätteroligt. Jag har stått på scen i hela mitt liv, men det är absolut första gången som jag sjunger för bara två personer på det här sättet. Var ska man titta? Ska man titta djupt in i varandras ögon? Det var flummigt, men fett att sjunga här inne med den bra akustiken, säger hon.

1 av 2 | Foto: Lina Larsson
Sven och Zandra Lundgren fick en privatkonsert med Seinabo Sey i Globen.

Slog nytt insamlingsrekord

Förra året slog Musikhjälpen med temat ”Barn är inte till salu” nytt insamlingsrekord: 74 410 363 kronor. För Seinabo Sey kändes det som en självklarhet att bidra till insamlingen.

– Det kändes fint att auktionera ut en sådan här unik upplevelse både för mig och vinnaren – att få göra en intim spelning i Globen. Det händer nog bara en gång i livet och blev dessutom en bra uppvärmning inför den stora konserten i oktober, säger hon och fortsätter:

– Det var kul, en utmaning, men faktiskt läskigare än vad jag vill erkänna att sjunga för en liten publik. När jag var yngre kunde jag verkligen ta in ett litet rum och tycka det var mysigt. Nu har jag lite svårt för att möta blickar och så. Det är absolut svårare att uppträda för två personer än 30 000 personer, säger hon.

Men Sven och Zandra var lyriska. Upplevelsen var värd varenda krona.

– Bästa halvtimmen i vårt liv, säger Zandra till Seinabo Sey innan hon och Sven kramar om artisten en sista gång.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN