Fältskog: ”Det var mycket känslor”

NÖJE

Agnetha spelade in hur hon och Björn blev kära

1 av 3 | Foto: MISSADE INVIGNINGEN Agnetha Fältskog kunde inte vara med på invigningen av ABBA-museet. I stället var hon i London för att träffa journalister och lansera sin nya skiva.

Hon var den enda medlemmen som inte kom till invigningen av ABBA- museet.

Nu berättar Agnetha Fältskog om arbetet med utställningen.

– Det var mycket känslor som kom fram, säger hon till DI Weekend.

Foto: Agnetha och Björn medan de ännu var ett par.

ABB deltog under invigningen av museet i Stockholm.

A var i London och gjorde pr för sin nya skiva.

Där träffade Agnetha Fältskog bland andra journalisten Jan Gradvall som för DI Weekends räkning intervjuat samtliga ABBA-medlemmar vid fyra olika tillfällen. Slutresultatet är en 16-sidig artikel som publiceras i dag.

”Det blev fint”

Trots att Agnetha Fältskog fysiskt sett inte kunde närvara när ABBA-museet öppnades på Djurgården i Stockholm kunde besökarna ändå höra henne prata i den röstguide som spelats in.

Bland annat berättar Agnetha Fältskog och exmaken tillika ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus hur de båda träffades och blev förälskade i varandra.

– Det var mycket känslor som kom fram när vi spelade in det. Men det blev fint, säger Agnetha Fältskog till DI Weekend.

Agnetha Fältskog berättar även att hon skänkt bort många av sina cd-skivor och lp:s från ABBA-tiden till museet. Samt att hon sällan lyssnar på sin egen musik.

– Ett undantag är ”The winner takes it all”. Den lyssnar jag på när jag har dåligt självförtroende. Där kan jag berömma mig själv, ”det gjorde du bra”.

”Dålig tajmning”

Under invigningen av museet riktade Benny Andersson, 66, kritik mot schemakrocken.

– Det är en otroligt dålig tajmning faktiskt. Jag tycker att det hade kunnat lösas på ett bättre sätt, sa han till Nöjesbladet.