Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

”Yohio kom ihåg fel om Skavlan”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Yohio med sin pappa Tommy Rehn. Till vänster Nöjesbladets artikel om Yohio i ”Skavlan”.

NÖJE

Yohio berättade för Nöjesbladet att ”Skavlan”-redaktionen tvingade honom att bära klänning i programmet.

Nu ändrar han sig.

– Citaten är korrekta – men Yohio har blandat ihop två tv-program, säger hans pappa till Nöjesbladet.

I en stor intervju med Nöjesbladet, som publicerade i paperstidningen och på sajten under lördagen, berättade Yohio hur han kände sig pressad av redaktionen för SVT:s ”Skavlan” att bära klänning.

– Ja, det var grejen. Annars skulle det inte bli något alls. Men vi tänkte att det var viktigare att jag var med och visade upp mig inför deras två miljoner tittare, sa Yohio.

Men nu backar schlagerstjärnan från sitt tidigare uttalande.

– Yohio har blandat ihop två tv-program. Kravet på klänning kom från ett annat svenskt tv-program, inte från Skavlans redaktion. Vi har en bra relation till ”Skavlan”, säger hans pappa och manager Tommy Rehn.

”Har varit stressad”

Han fortsätter:

– Aftonbladet har citerat Yohio helt korrekt. Han är 17 år och har varit stressad denna vecka. Han kom ihåg fel, helt enkelt.

Och Ales Ree, redaktör för ”Skavlan” betonar samma sak:

– Vi pressar naturligtvis inte, under några omständigheter, någon om vad de ska ha på sig i vår studio. Inte heller i Yohios fall. Vi fick tvärtemot intrycket att smink- och kostymprocessen var viktig för Yohios team. De bad till och med om tillstånd att ha med ett eget dokumentärteam för att dokumentera omvandlingen, säger Ales Ree, redaktör för ”Skavlan”, i ett mejl till Nöjesbladet.

Nöjesbladet

Publicerad: