Här finns en given stjärna: Stjernberg

Publicerad 2013-03-01

Läs Markus Larssons krönika från Andra chansen

Stjernberg

KARLSTAD. Femte veckan.

Jippi.

Och vad ska man säga om Andra chansen i staden där kaffet är lila?

Att enda skrällen på lördag är om Robin ”Youåååaaaaoooo” Stjernberg inte går till final.

Markus Larsson i Karlstad.

Repetitionerna inför Andra chansen är inte direkt en skrattfest.

Studiomannen Henric Von Zweigbergk pratar i en mikrofon. Tjusarluggen Anton Ewald anstränger sig lite hårdare för att visa att han verkligen sjunger (han håller micken framför munnen den här gången och inte halvvägs utanför scenkanten).

Erik Segerstedt och Tone Damli säger hej och hej då, fast på engelska. Det lossnar tre gråa draperier bakom Cookies N Beans (”flupp”). Barbie-dockan Martin Rolinski plockar fram en blick med 18-årsgräns och det blir genast fredagsmys och konfetti i kalsongen hos valda delar av herrfolket i press­bubblan.
 

Den stora nyheten är att La Camilla kickats från Army of Lovers, denna uppenbart empatistörda lilla gladbuskis, men det har inget med tävlingen att göra.

Vill ni se en stjerna? Med vokalen ”e”? Då bör ingen titta längre bort än Robin Stjernberg.

Han är den givna favoriten på lördag. Det känns som om han och låten ”You” har medvind efter fjärde deltävlingen i Malmö.

Medvind kanske är en underdrift i sammanhanget. Det blåser styv kuling i Stjernbergs segel. Speciellt om han kommer ihåg att andas mellan tjuten i direktsändning.

Om weilarkungen från Hässleholm inte går till final kommer jag nästan bli så förvånad att jag trillar av stolen, rullar ut genom dörren, liftar med en lastbil och tar en kopp kaffe i Kristinehamn.
 

Men det är svårtippat i år eftersom ingen vet vilka som ställs mot vilka före sändningen. Och när det inte finns en given vinnare i år – Yohio? Ralf? Munther? – har en intressant teori börjat spridas som en Instagram-bild på ett nyfött spädbarn (”naaaah!”).

Den går ut på att förutsättningarna öppnar upp för att någon äntligen kan gå hela vägen från Andra chansen.

Skulle denna någon i så fall vara Robin Stjernberg, månne?

Visst. Det är klart. Varför inte?

Men jag tror det när jag ser det. Det vore lika överraskande som att lagomsvensken börjar tycka att hen betalar för lite i skatt.

Andra chansen, denna underhållande parentes, är inget annat än ett sätt för SVT att fylla ut sändningstiden i Friends arena.

Må bästa förlorare vinna.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln