Ralf: Pappa har cancer överallt

Mustasch-sångaren om den svåra sorgen: Jag inser att allas tid är utmätt

Ralf Gyllenhammars pappa är svårt sjuk i cancer.

Nu berättar han om sorgen som har satt låtskrivandet ur spel.

- Jag har väldigt mycket död omkring mig nu, säger Mustasch-sångaren till Nöjesbladet.

I påsk ska Ralf Gyllenhammar, 47, träffa sin 78-årige far. För två veckor sedan fick han reda på att pappan har drabbats av blod­cancer.

- Jag kan inte hoppas på ett snabbt tillfrisknande. För så blir det ju inte. Han är nästan 80 och har cancer överallt. Han överlever nog inte den här sommaren, säger Gyllenhammar.

- Det känns som att han bara väntar på att jag ska dyka upp och sedan ger han nog fullständigt fan i alltihop. Det tror jag, fortsätter han.

Umgås med ungarna

Mustasch-sångaren upplever att döden på sistone har funnits när­varande på ett sätt som aldrig förr. En 35-årig turnéledare gick bort i cancer och en bekant har insjuknat.

- Helt otroligt. Man undrar vad fan det är som händer? Jag inser att alla har en utmätt tid. Därför umgås jag med ungarna mycket mer. Jag gör inte längre saker som jag inte vill, säger han.

Sorgen har gjort att den musikaliska inspirationen för att skriva låtar inte finns där just nu.

- Jag går ner på spar­låga. Jag tänker inte sitta och klämma fram någonting bara för att jag måste. Jag kan själv dö i över­morgon.

”Bara sjunga”

I det nyligen formade superbandet Drömriket, som också består av Niclas Engelin (In flames), Magnus ”Adde” Andréason (Hardcore superstar) och Jonas Slättung (Den mänskliga faktorn) står han för sången.

- Jag behöver bara sjunga. Det blir nog så den närmaste tiden i Mustasch också. Där har vi ju också en till låtskrivare.

”Osjälvisk och god”

Till sin pappa och sin mamma kom Ralf när han var tre år gammal. Han kallar sina adoptivföräldrar för sina riktiga.

Under stora delar av Ralfs liv har det funnits en konflikt mellan honom och pappan.

Nu upplever han att det inte finns något olöst.

- Det som tidigare har skurit sig är att jag är musikalisk och han ingenjör. Vi har inte alltid dragit jämnt. Bakom den där fasaden från 30-talet är han osjälvisk och god. Den gamla pansarvagnen från 1936 har haft två hjärtinfarkter och cancer i strupen. Men nu är det för många hål i skrovet.

Publisert: