Mode

Gör de hetaste klippen

Av: 

Julia Klingener

NÖJE

Nytt år, nytt liv, ny frisyr! I vår är det korta pojkhår som är hetast.

Svenske stjärnfrisören Michael Cardell tipsar om hur du stylar dem snyggast. Han är vd på Cardell

Redken lounge i Stockholm och ansvarar för frisyrerna under Melodifestivalen.

Rihanna

LOOKEN:

Feminin pojkflicksfrisyr som går att variera i det oändliga. Perfekt för dig som är sugen på kort hår, men ändå vill ha kvar lite längd. Passar bäst för dig med hjärtformat ansikte.

SÅ GÖR DU:

Det här är en frisyr som ska röra på sig naturligt. Krama in en mjuk stylingkräm i handdukstorrt hår med händerna.

Blås håret utan att använda borste. Forma sedan frisyren med fingrarna.

Vill du ha en mer ruff look kan du forma topparna med lite vax.

Produkter: ”Chroma protect polishing cream”, Kérastase, 219 kronor. Vårdande glanskräm som gör håret vinylblankt på nolltid. ”Matte paste”, Label M, 176 kronor. Stylingpasta som gör håret busigt i en matt finish.

Insidertipset!

Lek med luggen! Skapa en mer feminin look genom att locka luggen med en stor värmetång eller värmespole. Vågorna ger en omedelbar glamourkänsla

och är ett perfekt festalternativ.

Victoria Beckham

LOOKEN:

Busigt och superkvinnligt på en och samma gång i en och mjuk pojkflicksfrisyr.

SÅ GÖR DU:

Den här frisyren ska ge intrycket av att du precis har stigit upp ur sängen, så det bästa är att hålla det så naturligt som möjligt.

Schamponera, självtorka och forma med händerna.

Värm ett lätt vax i handflatorna och krama in det i längderna. Se till att riktigt gnugga in vaxet överallt och inte bara i topparna, så får håret en snygg, separerad struktur. I och med att det är så kort är det enkelt att tvätta ur stylingprodukterna var och varannan dag.

Produkt: ”Defining wonder wax”, Davines, cirka 200 kronor. Lättjobbat glansgivande vax som har en underbar godisliknande doft.

Insidertipset!

Gör som Victoria Beckham och variera frisyren. Det är enkelt att få en strikt slickad sidbena genom att jobba med vax och gelé. Ingenting blir så effektfullt som att matcha en sådan maskulin styling med exempelvis en klänning.

Jessica Alba

LOOKEN:

En hellång lugg ger din frisyr karaktär. Passar den som vill behålla sitt halvlånga eller långa hår men ändå vara trendig.

SÅ GÖR DU:

Föna luggen med en stor borste som du böjer inåt. På så sätt får du volym utan att riskera att luggen blir bullig.

Forma topparna med en plattång för att få en skarp, symmetrisk kant. Avsluta med att spreja ett moln av glanssprej över lugg och längder.

Produkter: ”Star shine”, Disp core/Eleven, 213 kronor. Glanssprej som förvandlar livlöst hår till glänsande Hollywoodsvall. Plattång, ”Nano tourmaline & ceramic”, Vidal Sasson/Eleven, 399 kronor. Smidig liten plattång för rakt, platt hår.

Insidertipset!

Ska den här frisyren kännas rätt ska luggen nästan vara lite för lång — vilket betyder att du måste underhålla den ungefär varannan vecka. Många salonger har gratis luggservice, så fråga din frisör vilken policy salongen har.

Tipsen för drömhåret!

Sugen på att göra det stora klippet? Tänk på det här!

VISA VEM DU ÄR

Klä upp dig i din favoritoutfit i stället för att släntra in på salongen i en trist mjukisbyxa. På så sätt ser frisören din riktiga stil och får bättre förståelse för hur du vill ha din klippning.

TIDSFAKTORN

Hur mycket tid är du egentligen beredd att lägga ner på ditt hår? Om du hellre prioriterar en sovmorgon framför en kvart med fönen framför spegeln, kanske du inte bör satsa på en frisyr som kräver extra mycket styling. Rådfråga din frisör.

TA MED EN BILD!

Nej, det är inte töntigt att ta med en tidningsbild på den frisyr du vill ha.

— Det är kanske inte möjligt att få exakt samma resultat, men det är i alla fall ett bra utgångsläge, säger Michael Cardell.

— Ibland kan frisören och kunden ha helt olika åsikter om vad som är kort eller vad som är blont, och då kan bilden göra samarbetet enklare.

FRÅGA OM RÅD!

Passa på att fråga ut frisören om produkttips och underhåll för just din hårtyp. Att få rätt produkter kan göra skillnaden mellan livlöst och fantastiskt hår.

ANNONS EXTERN LÄNK

Rean fortsätter hos Åhléns – 50 % på utvalda varor!

Åhlens

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode