Klick!

Här bor Mischa

”Jag älskar att mixa vintage med designerplagg”, berättar Mischa.

”Jag älskar att mixa vintage med designerplagg”, berättar Mischa.

NÖJE

I en spansk villa, bland bergen i Beverly Hills, bor Mischa Barton med sin familj och sina hundar.

Klick! knackade på – och fick en ordentlig husesyn.

Många av möblerna i villan har valts ut av Mischa och hennes mamma. Bekväma kuddar är ett måste.

Längst uppe i bergen i Beverly Hills glider järngrinden sakta upp. Den spanska villan är bara några minuter bort. Och när den tunga trädörren till Mischa Bartons hem öppnas väntar den 21-åriga skådespelerskan i ett par jeans och en t-shirt.

– Välkommen till min enkla boning, säger hon med brittiskklingande accent och bjuder på ett glas lemonad.

Mischa är född i London men flyttade med sina föräldrar till New York som barn för att inleda en modellkarriär. Nu residerar hon i bergen ovanför Los Angeles, där hon har skapat sig en ”fristad” tillsammans med sina föräldrar och yngre systern Zoe, 19.

Här laddar den forna ”OC”-stjärnan batterierna efter en lång dag på jobbet.

Berätta vad ditt hem betyder för dig.

– Det betyder allt. Jag har alltid varit en väldigt familjeorienterad person. Ett mysigt hem är ett ställe där man kan slappna av och känna sig trygg. Min mamma är en gammaldags irländsk kvinna och min pappa engelsman. Mina

tidigare hem, i England och i New York, där min mamma förvandlade en gammal ostfabrik till ett fantastiskt ställe att bo på, har alltid varit väldigt mysiga.

Vem hittade det här huset?

– Det gjorde jag. Jag tittade bara på tio stycken och det här var det sista. Det var lite dyrare än vad jag hade tänkt mig, men perfekt. Det är rena rama paradiset här uppe.

Vad gillar du bäst med det här stället?

– Trädgårdarna är underbara. Och poolen. Det är väldigt tyst här, finns inga stora vägar, ingen trafik. Här finns utrymme för hundarna att springa omkring. Det är också ett väldigt säkert område, bakom låsta grindar.

Är inte du en storstadstjej?

– Jo, större delen av mitt liv har jag tillbringat i stora städer. Men just på grund av det älskar jag att bo så här. Det är rena motsatsen till ett turbulent stadsliv. Det känns nästan som att bo på landet. Väldigt lugnt, väldigt avslappnat.

Eftermiddagssolens varma strålar tränger igenom himlen över Beverly Hills. Mischa står nu bredvid poolen och tittar ner över Los Angeles.

– En fascinerande stad, säger hon.

Är Los Angeles ditt hem nu?

– Jag gillar mitt hus, men jag har inte så många emotionella band till den här staden. Jag känner mig hemma i London och i New York. Men jag är en ”tvåkustare” numera. Och det är underbart att ha ett sådant här ställe. När jag är i New York tycker jag om tanken på att komma tillbaka hit.

Text: Peter Bark Översättning/bearbetning: Olivia Svenson Foto: Amy Neunsinger/All over press Hår, smink & styling: The Wall Group

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Klick!

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!