Raketkarriären

avFrida Sjödin

NÖJE

Susan Boyle redan i USA

Den hånade, okyssta 48-åringen sjöng nästan publiken av stolarna i ”Britain's got talent”. Nu har Susan Boyle redan gjort sitt första framträdande i USA, uppger People magazine.

När den blyga mobilförsäljaren Paul Potts öppnade munnen 2007 och lät en operastjärna födas i ”Britain's got talent” trodde nog få att det två år senare skulle ske igen – i form av en okysst, hånad 48-årig kvinna.

När Susan Boyle kom ut på scenen i tv-programmet möttes hon av skratt och höjda ögonbryn.

Sedan började hon sjunga ”I dreamed a dream” från Les Miserables.

Till USA

Nu är 48-åringen inte bara hyllad i hela Storbritannien, hon har redan hunnit göra sitt första framträdande i USA. Hon bjöds in för att framträda i kanalen CBS morgonshow ”The early show”. Efter att ha sjungit låten a capella fick hon lysande kritik från Patti LuPone, kvinnan som först framförde ”I dreamed a dream” på Broadway 1985.

Aldrig kysst

Susan Boyle har efter framträdandet i ”Britain's got talent” berättat att hon aldrig haft någon pojkvän eller fått en kyss.

– Jag har aldrig varit nära en puss på kinden. Mina föräldrar ville inte att jag skulle dejta. Jag antar att jag har accepterat att det aldrig kommer att hända, säger Susan som dock sörjer en sak:

– Jag älskar barn och hade tyckt om att få vara mamma.

Även i skolan hade Boyle det tufft. På grund av syrebrist vid födseln hade 48-åringen inlärningsproblem i skolan och retades för sitt rufsiga hår.