Dokusåpastjärna greps efter biljakt

avMartin Ekelund, Martin Gustafsson, Niklas Strömberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Fast med märkta sedlar och dopningspreparat

Först efter en biljakt stoppades den kända dokusåpastjärnan.

I fordonet hittade polisen dopningspreparat och märkta sedlar.

Pengarna misstänks komma från ett värdetransportrån.

Mannen greps i Kungens kurva i Stockholm och är skäligen misstänkt för dopningsbrott, olovlig körning och penninghäleri.

Han har tidigare vunnit en dokusåpa i tv och har figurerat flitigt i media.

Polisen fattade misstankar mot mannen och hans två äldre vänner som färdades tillsammans i en BMW M5. Bakom ratten satt dokusåpavinnaren.

Gänget ökade farten

När den civila polisbilen uppmanade sällskapet att stanna ökade de i stället farten och stoppades först efter en kortare biljakt.

Under en genomsökning av fordonet fann polisen tabletter som misstänks vara anabola steroider samt en större summa kontanter.

Enligt källor till Nöjesbladet handlar det om märkta sedlar och polisen misstänker att de kan komma från till exempel ett värdetransportrån.

Förhörd av polisen

– Det är möjligt att det är så. Vi utreder alltid när det rör sig om större summor kontanter, säger Ulrika Lönngren, stationsbefäl på Söderortspolisen.

Samtliga tre i bilen fördes under tisdagskvällen in till stationen för förhör. Den äldsta av dem släpptes senare medan dokusåpavinnaren och hans 27-åriga vän anhölls vid kvart i elva på kvällen. På onsdagseftermiddagen släpptes även de.

– Det var för att de inte skulle kunna jämka ihop sina historier, säger Lönngren.

Publicerad: