Takidas sångare försökte ta sitt liv

avBjörn Berglund

NÖJE

Skar sig i båda handlederna på hotell

Som sångare i Takida är Robert Pettersson en av Sveriges största rockstjärnor.

Men få vet att han har en mörkare sida. Robert Pettersson har varit djupt olycklig och för sju år sedan genomförde han ett självmordsförsök.

– Jag hade inget mer att hämta i livet, sade han i Efter tio i TV4 i förmiddags.

Foto: Foto: Björn Lindahl

Robert Pettersson, 31, valde att tala ut hos Malou Von Sivers i TV4:s Efter tio. Programmet har en temavecka om självmord och Takida-Robban tyckte att det var ett bra tillfälle att berätta om sina egna erfarenheter.

– Jag vill hjälpa alla andra som känner likadant som jag gjorde, förklarade han.

Det började tidigt. När Robert Pettersson växte upp Ånge mådde han ofta dåligt och hade en depression, men utan att förstå det själv.

Mådde sämre

Han trodde att det skulle bli bättre när han väl kom därifrån, och flyttade till Göteborg som 24-åring. Men det blev precis tvärt om. Efter flytten mådde han värre än någonsin. Han bestämde sig för att göra slut på allt.

– Jag kände att "det går bara inte" och jag såg ingen annan väg ut. Jag planerade mitt självmord i detalj. Tog in på hotell och skar båda handlederna i badkaret till Therapys skiva "Infernal love". Men jag skar mig på fel sätt och till slut ringde jag ambulansen, berättade han för Malou Von Sivers.

Efter självmordsförsöket blev Robert tvångsintagen.

– Jag blev tvingad att ta emot hjälp och det är det bästa som hänt mig.

Pratade om sin ångest

Under terapin som följde gick det upp för honom att han var deprimerad och han förstod hur viktigt det är att prata om sin ångest – något som inte var självklart under uppväxten i norrländska Ånge.

Han tror att mörkret delvis kommer från hans numera bortgångna mamma.

– Det var alkohol med i bilden, det fanns en skörhet hos henne. När mina föräldrar fick reda på vad som hänt kände hon igen sig i mig, berättade han i intervjun.

I dag mår Robert Pettersson bättre.

– Jag har min familj och det finns så mycket att leva för. Jag har dåliga dagar som alla andra, men nu vet jag vad det beror på.