Malin Berghagen avstängd från Instagram

Malin Berghagen: ”En typ av övergrepp”

Malin Berghagen blev avstängd från Instagram.

Hon var rädd att allt arbete hon lagt ner på plattformen de senaste tio åren försvunnit – men efter Nöjesbladets publicering på onsdagskvällen har kontot återaktiverats.

”Nästan en vecka efter att instagram stängt mitt konto är jag äntligen tillbaka”, skriver hon på Instagram.

I fredags morse försökte Malin Berghagen, 52, att komma in på sin Instagram. Då fick hon meddelandet att hon inte kunde komma in för tillfället.

Hon provade att logga ut och in igen – men fick då beskedet om att Instagram befarade att hon inte var Malin Berghagen.

– Då fick jag en länk för att gå vidare. Jag la in användarnamn, mejl och identifikation för att visa vem jag var. Då sa de att mitt användarnamn inte fanns, säger hon till Nöjesbladet.

När hennes son senare hörde av sig och frågade varför alla inlägg och bilder var borttagna blev hon orolig och tillsammans försökte de mejla företaget för att få tillbaka kontot.

– Facebook gav mig en kod och skrev att jag skulle fotografera en bild bredvid koden. Jag gjorde som stod det stod i meddelandet, men sen har jag inte fått något svar på hela helgen.

”En typ av övergrepp”

Malin Berghagen har de senaste tio åren varit aktiv på Instagram och lagt ner mycket tid på att bygga upp sin community, men nu är hon rädd att allt kan ha försvunnit.

Bland annat har hon delat med sig av flera känslosamma inlägg om minnet av sin mamma ”Lill-Babs” som dog i början av april förra året.

– Det är så mycket viktiga bilder för mig som någon bara bestämt sig för att jag inte äger längre, säger hon och fortsätter:

– De måste ju kunna ta hand om sina kunder. Instagram och Facebook är så stora i dag och jag tycker det är en typ av övergrepp att bara gå in och ta det som är mitt.

Malin Berghagen.
Malin Berghagen.

”Du äger inte dina bilder”

Malin Berghagen tror att det är någon som anmält henne till Instagram och sagt att det är ett fejkkonto. Hon tror sig även veta vem som ligger bakom, men säger att hon inte vill ge den personen någon publicitet.

– Det är inte första gången det händer användare. Jag är ju ändå en person som är väldigt duktig på Instagram och jag har peppat många att använda appen. Jag är en av deras bästa kunder och det gör mig ännu mer sur.

Hon säger även att hon även är orolig vad hennes följare ska tro.

– Jag undrar hur många det är som tror att jag blockat dem och nu gått ut för att avfölja mig. Det är läskigt att någon kan gå in och ta ifrån dig allting utan att ens fråga. Det behöver alla veta därute. Du äger inte dina bilder och dina texter, tydligen.

Efter Nöjesbladets publicering på onsdagskvällen har kontot återaktiverats.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN