Filmerna med Robin Williams som ännu inte visats i Sverige

NÖJE

Regissörens hälsning: ”Världen var en bättre plats med Robin i den”

1 av 38 | Foto: ”The angriest man in Brooklyn” gick upp på biograferna i USA i maj. Det är ännu oklart när den kommer till Sverige.

Robin Williams lämnar en enorm filmskatt bakom sig.

Men också en rad filmer som ännu inte har visats.

Här är de som kommer att ha premiär efter skådespelarens död.

”Absolutely anything”

En animerad komedi regisserad av Monty Pynthon-legendaren Terry Jones. Filmen handlar om en lärare som av utomjordingar begåvas med specialkrafter. Robin Williams gör sin sista röstroll, som rösten till lärarens hund och sidekick, Dennis.

Filmen har premiär i Sverige den 26 juni nästa år.

”Merry friggin’ christmas”

En roadtrip-komedi med jultema. Robin Williams spelar pappan Mitch som tar med sig sonen Boyd, spelad av Joel McHale, för att hämta glömda julklappar hos den dysfunktionella delen av släkten.

Regisserad av ”Community”-profilen Tristram Shapeero.

Filmen har biopremiär i USA lagom till jul.

”The angriest man in Brooklyn”

Williams spelar Henry Altmann som av misstag får beskedet av sin läkare att han endast har ett 90 minuter kvar att leva. För att ta vara på sin sista tid i livet söker Henry upp familj och vänner för att reda ut gamla bråk och missförstånd.

Williams spelar mot bland andra ”Game of thrones”-stjärnan Peter Dinklage och Mila Kunis. För regin står Phil Alden Robinson.

Filmen hade premiär i USA i maj, det är oklart när den kommer till Sverige.

”Natt på museet 3: Gravens hemlighet”

Williams återvänder till regissören Shawn Levys filmserie för att återigen spela den gamla presidenten Theodore Roosevelt.

Filmen har planerad svensk premiär på juldagen i år.

”The face of love”

Ett indiedrama om en kvinna i medelåldern (Annette Bening) som förlorar sin make. Hon finner tröst i en man som liknar den bortgångna maken väldigt mycket.

Robin Williams spelar den snälla maken som är förtjust i Benings karaktär.

Filmen hade världspremiär på filmfestivalen i Toronto förra året och gick upp på amerikanska biografer tidigare i år.

”Boulevard”

Regissören Dito Montiels drama om äktenskap och lögner. Williams spelar Nolan, en banktjänsteman som lever ett lugnt liv. Fram till att han en dag tar en annorlunda väg hem från jobbet och möter en ung man som förändrar hans liv. Nolan bryter ihop och tvingas konfrontera sina egna mörka hemligheter.

Filmen hade premiär i på Tribeca film festival tidigare i år.

I ett inlägg på Facebook tidigare i år skrev Robin Williams om sina varma känslor för filmen.

”Väldigt stolt över den här filmen”, skrev han och länkade till en text om ”Boulevard”.

Skulle återvända till succérollen

Robin Williams var dessutom klar för ”Mrs. Doubtfire 2”, uppföljaren till komediklassikern ”Välkommen Mrs. Doubtfire” från 1993.

Inget beslut har ännu fattas om filmens framtid, men källor uppger för Variety att projektet mest troligt inte slutförs efter beskedet om Williams död.

I ett uttalande skriver filmens tilltänkta regissör, Chris Columbus, att Robin Williams var en av de få personer som gjort sig förtjänt av titeln ”geni”.

– Vi var vänner i 21 år. Våra barn växte upp tillsammans och han inspirerade oss till att leva våra liv i San Francisco och jag älskade honom som en bror. Världen var en bättre plats med Robin i den. Hans vackra arv kommer att leva vidare för alltid.

Bakom kulisserna på nöjesvärlden – följ Nöjesbladet på Instagram