Björnen fick henne att falla i ”Mästerkocken”

NÖJE

Gjorde sig själv en björntjänst i TV4 – föll på målsnöret

1 av 6

Hon var ett steg från att nå finalen i ”Sveriges mästerkock”.

Men i kvällens avsnitt tog resan slut för Susanna Bill, 47.

– Jag kände mig som en vinnare, säger hon.

Det blev en jämn kamp om vem som skulle knipa den sista finalplatsen i kvällens semifinal av TV4:s ”Sveriges mästerkock”.

Till slut blev det Susanna Bill som föll på målsnåret och slutade på en tredjeplats i matlagningstävlingen.

– Jag trodde att jag skulle känna mig ledsen och tycka att det kändes jobbigt, men jag kände mig som en vinnare. Jag tycker att jag vann tredjeplatsen. Jag är så nöjd med min insats. Det är två otroligt värdiga finalister, så jag känner att jag maxade mitt bidrag i ”Sveriges Mästerkock”, säger hon.

Valde björnkött till konkurrenten

Efter att Ludvig Brydolf först blev finalklar fick Susanna Bill och Sandra Mastio, som båda hyllades av juryn, göra upp i en elimineringstävling i två steg.

Efter att ha vunnit smakprovet i köttsorter fick Susanna Bill bestämma vilket kött de skulle tillaga i det andra steget i tävlingen.

Hon valde att ge Sandra Mastio björnkött medan hon själv tog kyckling för att få göra sin ”Butter chicken”. Men frågan är om hon inte gjorde sig själv en björntjänst.

– Jag har funderat mycket på valet jag gjorde. Men faktum är att jag var så trött på allt kött och jag kände mig så oinspirerad av alla olika köttbitar som låg där. Sandra är en så begåvad och duktig kock så jag hade kunnat ge henne vad som helst och hon hade lagat något jättebra.

”För mycket kött i tävlingen”

Rent allmänt känner hon att det blev för mycket kött i tävlingen.

– Ett sätt att förbättra programmet till nästa år är att blanda upp de där utmaningarna med mer fisk och även vegetariskt. För nu har vi lagat nästan bara kött under hela säsongen.

Susanna Bill gjorde entré med dunder och brak i årets säsong och det var andra gången som hon ställde upp i tävlingen.

– Jag är ju tävlingsmänniska, så jag skulle ljuga om jag säger att jag inte ville ta mig till final. Samtidigt känns en finalplats som väldigt långt borta i tävlingen. Mycket har handlat om att bara ta sig vidare till nästa steg.

Nu jobbar Susanna Bill bland annat med att starta upp ett eget cateringföretag.

ARTIKELN HANDLAR OM