Mode

10 år på modescenen

Av: 

Rebecka Wållgren

NÖJE

Carin Wester berättar om sina bästa och värsta minnen

En av våra svenska modefavoriter, Carin Wester, firar 10 år som designer. I samarbete med NK släpper hon dessutom en jubileumskollektion. Vi fick en pratstund med jubilaren.

Grattis på 10-årsdagen, hur känns det?

–Tack snälla! 10 år har gått fort och varit väldigt roligt!

Vi backar bandet. Hur började allt?

– Jag gick på gymnasiet när jag åkte med min mamma till B&W och köpte ett blommigt gardintyg som jag sydde min första klänning av. Senare gick jag på Beckmans, jobbade på Paul & friends och sedan på H&M. Efter att ha provat dem två kände jag mig säker på att jag ville stå på egna ben. Så började det.

Blev det som du hade tänkt dig då?

– Från början tänker man väl bara att man vill jobba med något som man brinner för. Att det kan bli ett heltidsyrke och att man kan få en massa anställda och faktiskt fortfarande finnas till efter tio år var inget jag räknade med. Det har varit en extrem berg- och dalabana, många gånger har jag känt att det varit så pass tufft att man undrar varför man gör det man gör. Men så kommer de där glädjerycken dagen efter som gör att man är på benen igen och känner att ”det här är ju så härligt”.

Finns det några ögonblick i din karriär som är extra minnesvärda?

– Att vinna Guldknappen. När man har Martina Bonnier på luren som ringer och säger att man vunnit men inte får prata på ett halvår…så man får gå där och vara lycklig för sig själv. Ett annat otroligt ögonblick var den öppna visningen som vi höll i Berzelii park med sommarkollektionen 2009. Folk satt och hade picknick, vi serverade glass och hade syd-franskt tema med lite ”Amelie från Montmartre”-känsla. Det var 2500 människor i parken, ett fantastiskt ögonblick!

...och något du helst vill glömma?

– År 2006 beställde vi ett stort parti jeans. Det var bråttom att få ut de där jeansen till kunderna. När partiet kom hade de vänt linningen upp och ner. Jeansen hängde helt fel! Vi fick ta in ett morgonteam, ett lunchteam och ett kvällsteam som satt och sprättade de där 400 byxorna under 2 dagar och för att sedan sy ihop dem rätt igen innan de skulle levereras. Det var mardrömsdagar, ...men i efterhand ett roligt minne.

Nu släpper du en jubileums-kollektion med 19 godbitar från hela karriären, berätta om den.

– Jag har varit nere i vårt arkiv och grävt i lådor från 2004 och framåt, tagit bilder och tittat på gamla visningar. Den trogna skaran av kunder har även under åren varit väldigt måna om att höra av sig när de undrar om en klänning ska komma tillbaka eller om vi ska producera en speciell tröja igen. Nu var det ett perfekt tillfälle att lyssna på vad de har efterfrågat och göra något för dem.

Vilken är din egen favorit?

– Min egna favorit är Ottil klänningen med öppen rygg, har haft den som partner på många roliga fester.

Vad har du för planer för nästa decennium?

– Nästa år kommer det att hända massor med olika saker, inget jag kan prata om ännu dock. Jag hoppas att jag gör en ny intervju vid vår 20-årsdag där jag har 10 nya år att prata om!

ANNONS

Skicka en vacker bukett till mamma på mors dag – tips på lyxiga gåvor hittar du hos Interflora!

Extern länk från Interflora.se

Beställ nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode