Melodifestivalen

Veteranerna återvänder till schlagern

Av: 

Helena Trus

Torbjörn Ek

Frida Söderlund

NÖJE

... och en debutant är klar

Tre veteraner och ett pojkband.

Nu kan Nöjesbladet avslöja ytterligare fyra namn som ska tävla i Melodifestivalen 2015.

– Magnus Carlsson gör comeback med en låt skriven av Thomas G:son, säger en källa.

På måndag och tisdag kommer SVT att presentera samtliga 28 artister som ska tävla i Melodifestivalen 2015. Men redan i dag kan Nöjesbladet avslöja ytterligare fyra akter. Magnus Carlsson, 40, Andreas Johnson, 44, Behrang Miri, 30, och pojkbandet JTR är alla klara för nästa års tävling.

Åttonde gången

För Magnus Carlsson blir det åttonde gången, han har tidigare tävlat tre gånger med Barbados, två gånger med Alcazar och två gånger solo.

– Låten känns mycket mer som Barbados än disco-singlarna han släppt de senaste åren, den är på svenska och känns en hel del 80-tal i soundet, men på ett bra sätt, säger en källa med god insyn.

Andreas Johnson ställer enligt Nöjesbladets källor upp som artist igen efter att förra året medverkat som låtskrivare åt Yohio. Det blir sjätte gången han ställer sig på Melodifestivalens scen.  Schlagerveteranen  Bobby Ljunggren har skrivit hans låt.

– Andreas älskar tävlingen, han gör det knappast för pengarna utan för att det är så kul att stå på scenen och framföra en ny låt. Och så är han ju tävlingsmänniska, säger en person med god insyn.

Gör duett

Även Behrang Miri återvänder till tävlingen. Hans ”Jalla dansa sawa” var en av de mest spelade efter Melodifestivalen 2013 och enligt Nöjesbladets källor kommer han nästa år att tävla med en duett tillsammans med en annan kille.

Debutanter i nästa års tävling blir däremot pojkbandet JTR, enligt samstämmiga uppgifter. Tre bröder från Alingsås som tävlade i den australiensiska versionen av talangsåpan ”X factor” 2013 och släppte sitt debutalbum i Sverige tidigare i höstas.

ANNONS

Tandblekning hemma - få vitare tänder på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen