Så stylar du Jean Paul Gaultiers kollektion för Lindex

1 av 16
NÖJE

Den 8:e oktober släpps Lindex designsamarbete med Jean Paul Gaultier. Theyouways moderedaktör Beatrice Trodden betygsätter kollektionen.

Den franske modeskaparen Jean Paul Gaultiers klassiska mönster och typiska signum finns naturligtvis med i höstens Lindex-kollektion.

– Med den här kollektionen har jag skapat en liten Gaultier-garderob som bär mina typiska signum, men tolkade på ett nytt sätt. De klassiska ränderna finns med men också en mer grafisk variant, i vissa plagg kombinerade med ett tattoo-mönster som är en av mina favoriter, säger Jean Paul Gaultier i ett pressmeddelande. 

Förutom tryck och ränder består kollektionen av snäva fodral och bylsigt stickat. Även en variant av den klassiska konformade behån som satte Madonna på kartan under 1980-talet finns med på ett hörn.

– Att skapa en sådan här kollektion är en utmaning, men en mycket positiv sådan. Genom den här typen av uppdrag får jag lära känna nya människor, och dessutom får jag möjlighet att skapa kläder till ett mer överkomligt pris, fortsätter han.

Kollektionen släpps den 8 oktober och 10 procent av försäljningen från designkollektionen går till cancerforskning och Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

Theyouways moderedaktör Beatrice Trodden har valt ut sina favoriter ur kollektionen.

– Jag tycker Jean Paul Gaultiers Lindex-kollektion har en bra blandning av klassiska plagg som kan hålla i sig även nästa säsong. Kollektionen har många spännande inslag av höstens stora trender, exempelvis stickat, rött, ytterplagg med markerad midja och så vidare.

Se de första kampanjbilderna, plaggen och Beatrice kommentarer i bildspelet!

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode