Coachella i blåsväder – dubbelstämd

1 av 2 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Coachella.
NÖJE

2016 blev en Coachella-anställd påkörd på väg från festivalområdet till tältplatserna.

Kvinnan dog av sina skador.

Nu stämmer familjen festivalen för bristande säkerhet.

Dessutom stäms Coachella av en annan festivalkonkurrent för olagligt monopol.

Musikfestivalen Coachella är en dödsfälla för de festivalbesökare som tar sig till och från tältområdet, enligt en stämningsansökan uppger TMZ.

2016 dog en Coachella-anställd efter att ha blivit påkörd på den väg som löper mellan festivalområdet och tältplatserna. Kvinnan planerade att tillbringa sin lediga dag tillsammans med sin familj på campingen.

Samma kväll blev hon påkörd av en jeep, när hon korsade vägen. Hon dog senare på sjukhus av sina skador.

Familjen håller festivalarrangörerna ansvariga och pekar på ett bristande säkerhetstänk kring den trafikerade vägen. Coachella ska inte ha vidtagit säkerhetsåtgärder som att sätta upp stängsel, ljus eller varningsskyltar.

Dessutom har Coachella fått ytterligare en stämningsansökan på halsen.

Anklagas för olagligt monopol

Den amerikanska musikfestivalen Soul’d out music stämmer sin konkurrent, för att Coachella hindrar andra festivaler från att boka samma artister genom en klausul i kontraktet, rapporterar Billboard.

I klausulen framgår det att artisterna inte får uppträda mellan december 2017 och maj 2018 inom drygt 200 mil från Coachella. Det innebär fem delstater runt festivalen, vilket i sin tur är ett olagligt monopol som strider mot de federala lagarna om konkurrens, enligt Soul’d out music.

Men festivaljätten nekar till anklagelserna.

”Coachella kommer med kraft att försvara sig mot denna stämningsansökan som ifrågasätter en långvarig branschpraxis – som är helt avgörande för att vi ska kunna fortsätta erbjuda våra fans den enastående upplevelse som Coachella blivit känd för", säger en representant för festivalen enligt Variety.

Tre skandaler i kändisvärlden 2018 00:50
ARTIKELN HANDLAR OM

Coachella