De vinner ikväll – enligt läsarna

avLinnéa Borgert

Publicerad:
Uppdaterad:

After Dark och Oscar Zia koras till vinnare

1 av 9

Aftonbladets läsare har korat segrarna!

After Dark och Oscar Zia kommer gå vidare direkt till Melodifestivalens final i Stockholm.

Men oddsmakarna håller inte med – enligt Unibet kommer After Dark på en delad sistaplats.

I kväll är det dags för Melodifestivalens tredje deltävling i Norrköping. Vem vinner och vem försvinner? Nöjesbladets läsare tror sig redan ha svaret. På frågan ”Vem vinner i kväll?” har läsarna klara favoriter, visar en omröstning.

After Dark, med låten ”Kom ut som en stjärna”, och Oscar Zia med ”Human” koras till vinnare, med 28,32 procent av rösterna respektive 27,44 procent.

Lisa Ajax kommer tätt efter på en tredje plats med sitt bidrag ”My Heart Wants Me Dead”. 25,06 procent av läsarna tror att hon vinner. Enligt läsarna kommer alltså Ajax gå vidare till andra chansen, tillsammans med Swingfly feat. Helena Gutarra med ”You Carved Your Name”, som får 7,45 procent av rösterna.

Tvärtom på bettingsajterna

Bettingsajterna är inte helt överens med Aftonbladets läsare. Enligt Unibet och Betway kommer After Dark och Smilo på delad sista plats. Går de vidare direkt till final får du sju gånger pengarna tillbaka.

Enligt Bettingbolagen är det Oscar Zia och Lisa Ajax som kammar hem vinsten ikväll. Om du lägger dina pengar på Zia får du bara 1,35 gånger pengarna vid vinst.

I skrivande stund har 2 726 personer svarat på Aftonbladets omröstning.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM