Garage och parkering kring Globen avstängda under ESC

NÖJE

Polisen: ”Vi har gjort den bedömningen av säkerhetsskäl”

1 av 4 | Foto: Bombgruppen utanför Globen på fredagskvällen.

Under gårdagskvällen arbetade Polisens bombtekniker kring Globen under publikrepet av Eurovision song contest-finalen.

I dag har garage och parkeringsplatser kring arenan spärrats av.

– Vi har gjort den bedömningen av säkerhetsskäl, säger Kjell Lindgren, presstalesman på Polisen.

Inför kvällens Eurovision song contest och tillhörande fanparty i Globen och Tele2 har garage och parkeringsplatser kring Globen spärrats av.

Det bekräftas av Polisens presstalesman Kjell Lindgren.

– I och med att man ska ha evenemang både i Globen och med 10 000 personer på Tele2 har vi gjort den bedömningen av säkerhetsskäl, att vi inte kan tillåta fordon och fordonstrafik till och från garaget, säger han.

Polisen: Ovanlig avspärrning

Han menar att det är ovanligt att man gör det typen av avspärrningar.

– Jag vet att man stängt av delar av garaget tidigare, men det är sällan vi har stora evenemang i både Globen och Tele2, säger han.

Enligt honom är avspärrningarna planerade sedan mitten av februari och pågår från lördagsnatten tills evenemanget är över i morgon.

– Det är ett beslut taget av arrangören i samverkan med oss och arenabolagen för att kunna garantera säkerheten, det är Stockholm stads vaktpersonal som har hand om avspärrningen, säger Kjell Lindgren.

Bombvagn med blåljus

Under gårdagskvällen hörde flera personer av sig till Aftonbladet sedan de sett Polisens bombstyrka anlända till Globen med blåljus och en bombvagn av det slag man använder vid oskadliggörande av misstänkt explosivt material.

– Att de fanns där är inget konstigt, vi har personal på plats som gör olika saker i vårt säkerhetsarbete. Att de hade blåljus är mer konstigt, det är inget jag har hört talas om.

Kjell Lindgren säger att två obehöriga personer hittades på området, ett brandlarm ska även ha utlösts i anslutning till arenan.

– Då kan man behöva söka igenom området igen, det var nog inget allvarligare än så, säger han.