Frans: ”Mitt huvud klarade inte av det”

NÖJE

Stor intervju med schlagervinnaren

1 av 4

Frans Jeppsson Walls liv har skakats om ordentligt de senaste veckorna.

Nu försöker vinnaren förstå vad som faktiskt har hänt.

– Då kraschade jag helt, säger han till TT.

Frans Jeppsson Wall, 17, förklarar i en intervju, dagen efter vinsten, att han bara har sovit några få timmar.

– Jag gick till sängs halv sex. Nej, det var lite senare förresten, vid sjutiden, säger han till TT, när han tar emot vid artisthotellet i Stockholm.

Efterfesten var "galen", beskriver han.

– Jag gick upp på scenen och sprutade alkoholfri champagne över halva publiken. Det var trevligt. Sedan var det bara att festa, dansa och ha kul, säger han.

Fick rysningar

Han berättar att han försökt låta bli att lägga press på sig själv och att nerverna inte kom förrän i slutet av finalen.

– När folkets röster lades ut, då kände jag bara att jag fick rysningar genom hela kroppen och det var då det slog mig att "shit, jag kanske vinner det här". Jag hade trängt bort de tankarna tidigare men då gick det inte längre, de bara kom, säger Frans.

Han har svårt att beskriva känslorna när han ropades ut som segrare.

– Jag var så chockad men samtidigt så taggad. Efter att jag hade vunnit och skulle försöka inse vad som hade hänt, då kraschade jag helt. Mitt huvud klarade inte av det, säger han.

Svårt att greppa

Han menar att han precis har börjat greppa att han gått direkt till final i Melodifestivalen. Och att det ännu är svårt att greppa att han faktiskt ska tävla i Eurovision.

Redan under måndagen ska han tillbaka till skolan i Ystad. Han ska också fortsätta att spela in ny musik.

– Jag går första året, naturvetenskap. Så det är mycket att hålla koll på, det gäller att hänga med. Skolan är ett ställe jag kan rymma till, det är lugnast där. Det blir minst uppståndelse och hajp, så det är ganska skönt, säger han till TT.

Innan det är dags för Eurovision ska han också på påsklov med familjen. Då han har en korsbandsskada kommer han bara att ta det lugnt.

– Det blir trevligt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM