Peter Siepens galna förlovningskupp

NÖJE

Flickvännen Anna: ”Det kom som en chock”

1 av 6

Efter dotterns dop friade Peter Siepen till sin flickvän Anna Svensson.

Frieriet var spontant och han knöt en ring av ett påshandtag.

– Jag fattade inte vad som hände. Det kom som en chock, säger Anna Svensson.

Peter Siepens, 52, och Anna Svenssons dotter, Rio Amber Valentina Svensson döptes i lördags. Efter dopet fick Peter Siepen en ingivelse och friade till sin sambo.

– Prästen var lite rolig. På eftermackan i församlingshemmet så höll hon ett fint tal om vår dotter, men så sa hon att hon inte bara döper människor utan även viger dem och blinkade till mig, säger Peter Siepen.

Friade inför dop-gästerna

Under talet började Peter leta efter någonting som skulle tjänstgöra som provisorisk förlovningsring. Ett rött handtag från en påse blev lösningen.

– Jag har alltid varit orolig för att fria, att Anna inte ska vara nöjd med upplägget. Men det blev ett perfekt tillfälle. Jag tänkte om jag gör det spontant så finns det en charm i det. Då kunde det inte gå fel, säger Peter Siepen.

Han berättar att dopets 120 gäster ropade ja när han friade. Trots att paret pratat om att gifta sig länge blev Anna Svensson överrumplad av frieriet.

– Han överraskar mig varje dag. Jag fattade inte vad som hände. Det kom som en chock, säger Anna Svensson.

Knöt band runt ringfingret

En anledning till varför de väntat med att förlova sig är för att Peter ville att Anna skulle fria.

– Han har sagt hundra gånger att jag borde fria, men då hade det aldrig blivit av. Jag är lite old fashioned, jag tycker killen ska göra det, säger Anna Svensson.

Det röda textilbandet är bara en provisorisk lösning. Både Peter och Anna är kända för deras okonventionella klädstilar och förlovningsringen kommer följa samma spår.

– Det kommer inte bli en vanlig ring, förmodligen en vintagering, säger Anna Svensson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!