Lulu Carter hördes i över tre timmar om skandalen på TV4

”Rapporten lämnas till styrelsen nästa vecka”

1 av 2 | Foto: Anna Tärnhuvud
Lulu Carter.

avLeo Pettersson

NÖJE

Advokatbyrån är på god väg med sin utredning kring arbetsmiljön på TV4.

I nära 3,5 timmar hördes Lulu Carter på fredagen.

”Låt oss hoppas och be för att den här skandalen kan komma att bli prejudicerande”, skriver hon på Instagram.

Nöjesbladet har tidigare skrivit om att TV4 tillsatt en extern och oberoende utredning. Detta efter att flera tidigare medarbetare vittnat om trakasserier och övergrepp inom produktionen av ”Äntligen hemma”. Kanalen har avslutat allt samarbete med Martin Timell och han är polisanmäld för våldtäkt.

Allt startade med ett Instagram-inlägg som Lulu Carter gjorde. Hon är också central i utredningen som nu genomförs.

Under fredagen berättade hon för Setterwalls Advokatbyrå, som håller i utredningen, om sina erfarenheter. Det tog tre timmar och 24 minuter.

”Juristtjejerna som antecknade så pennorna glödde har helgen på sig att renskriva och färdigställa rapporten som om jag förstod det korrekt kommer lämnas till styrelsen redan nästa vecka”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

”De har mörkat och skyddat”

Hon är inte ensam om att höras av advokatbyrån.

”Vi är rätt många nu som varit hos Setterwalls och berättat så det är inget litet arbete dom nu sitter och färdigställer”.

När Nöjesbladet når Lulu Carter hänvisar hon till sina sociala medier. Hon säger att hon inte har ork eller tid för att prata mer om ärendet.

Precis som tidigare menar hon att chefer på TV4 borde avgå. Hon, och flera andra, hänvisar till att kanalens ledning känt till anklagelserna tidigare, men inte valt att ta till några åtgärder.

”Dom har mörkat och skyddat inte bara en förövare utan flera och dessutom under lång tid. Ska kanalen någonsin få tillbaka sin trovärdighet och sin status så måste styrelsen visa för kanalens tittare, alla annonsörer och aktieägare att man förstått allvaret i det som fått ske och agera därefter. Låt oss hoppas och be för att den här skandalen kan komma att bli prejudicerande”, skriver Lulu Carter.

”Min upprättelse” har lanserats

För en dryg vecka sedan meddelade Lulu Carter och Cissi Wallin, 32, att de, med hjälp advokaten Elisabeth Massi Fritz, 50, skulle skapa en sajt ihop. Syftet är att hjälpa andra utsatta kvinnor genom att bland annat ge juridiska råd och hjälp att göra en polisanmälan.

Nu har sajten ”Min upprättelse” lanserats. I den video som finns på startsidan beskriver Wallin projektet som ett kraftsamlande mot sexuella kränkningar, ofredande och sexuellt våld.

”Hösten 2017 så fick kvinnor över hela världen nog. Vi tog den skam som har bott inom oss, i vårt bröst, i många och och plockade ut den. Vi känner oss inte längre så ensamma”, säger hon i videon.

ARTIKELN HANDLAR OM

MeToo

TV4