Nyhetsmorgon

TV4-profilen ryter ifrån – efter fiskilskan

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Jenny Alversjö testade surströmming i Nyhetsmorgon.

”Som att äta en brakfis”, konstaterade programledaren – och tv-tittare gick i taket.

Nu ryter Jenny Alversjö ifrån mot alla arga kommentarer på sociala medier.

”Aldrig kunde jag drömma om att så många hade ett så stort behov att uttrycka hat och avsky för att jag har – en smak”, skriver hon på Instagram.

Tredje torsdagen i augusti innebär surströmmingpremiär. Det är sedan gammalt. Det är också allmänt känt att den fermenterade fisken brukar dela folket i två läger – de som älskar surströmming och de som avskyr den. Något som ”Nyhetsmorgon” på TV4 visade prov på i torsdags.

Programledarna Steffo Törnquist – en surströmmingfantast – och Jenny Alversjö – en skeptiker – mötte kocken Malin Söderström på terrassen på TV4-huset för att öppna säsongens första surströmmingburk.

– Det luktar avlopp gånger 123 000, säger Jenny Alversjö.

– Jag tycker det luktar härligt, jättegott, säger Malin Söderström.

– Nej, du kan inte säga att det luktar härligt, Malin, kontrar Jenny Alversjö och fick strax därefter gå ur bild. Hon verkade, enligt Steffo Törnquists analys, vara på väg att ”lägga en maräng”.

Får kritik

Väl i studion gjorde hon ett nytt försök och blev serverad en munsbit bestående av hårdbröd, kokt potatis, en liten flisa fisk och hackad rödlök. Hon tuggade och grimaserade sedan illa.

– Det är som att äta en brakfis.

Hennes reaktion har fått kritik.

”Så barnsligt och oförskämt av Jenny. Hon förstörde Nyhetsmorgon”, skriver en på Nyhetsmorgon på Facebook.

”Hur många grodor och oförskämdheter skall få hoppa ur Jennys mun innan hennes chef reagerar. Inte första gången som hon gör bort sig, tyvärr”, skriver en annan.

”Jenny, det är inte okej att uppföra sig som du gjorde. Kliv åt sidan nästa gång och låt någon annan hålla i inslaget”, skriver en tredje.

Jenny Alversjö.

”Hoppas ni lyfter blicken en dag”

Enligt Hänt har TV4 tvingats rensa i kommentarsfältet och uppmanat sina följare att hålla god ton.

Och nu sätter även Jenny Alversjö ner foten. I ett inlägg på Instagram skriver hon att hon fått ta emot hat efter sändningen.

”Har varit hårt utsatt många gånger genom åren när det gäller hat och hot. Hot om våldtäkt och sexuella övergrepp, men också mord och tortyr. Annat har också varit i skottlinjen – utseende, åsikter, egenskaper och ofta bara det faktum att jag är kvinna och har en röst. Men aldrig kunde jag drömma om att så många hade ett så stort behov att uttrycka hat och avsky för att jag har – en smak”, skriver hon och fortsätter:

”Surströmmingsprovsmakningen var inget annat än en personlig åsikt om hur en fermenterad fisk smakar. Det var inget påhopp på någons kokkonst eller partsinlaga om surströmmingens vara eller inte vara. Tycker uppriktigt synd om alla ni som känner ett så starkt behov att vara elak och uttrycka hat över min åsikt om en liten fisk i en konservburk. Livet. Hoppas ni lyfter blicken en dag.”

ANNONS

Muminmuggen ABC finns nu äntligen i lager! Du beställer den hos Cervera.

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag tittar mig alltid om efter nöd­utgångar”

ÄMNEN I ARTIKELN

Nyhetsmorgon

Jenny Alversjö

Surströmming

TV4

Våldtäkt