Lill Lindfors om otrohetsaffären – träffades på jobbet

Lill Lindfors levde tillsammans med Brasse Brännström i elva år.

Nu avslöjar hon att allt började med en otrohetsaffär på jobbet.

– Vi kysstes, så det var klart det var en affär, säger hon i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Lill Lindfors, 78, är en av landets mest folkkära artister och har en nära 60 år lång och framgångsrik karriär bakom sig.

Hon har vunnit en lång rad priser både i Sverige och internationellt, fått medalj av kungen och har precis tilldelats Cornelis Wreesvijk-stipendiet på 750 000 kronor.

I senaste avsnittet av podcasten ”Nemo möte en vän” avslöjar Lill Lindfors att hon inledde en affär med kollegan Brasse Brännström medan hon fortfarande var gift.

Nekar först – men ändrar sig

Det hela utspelade sig i mitten av 70-talet efter att hon engagerat Magnus Härenstam och Brasse att medverka i en av hennes shower på Berns Salonger i Stockholm. Och för Lill och Brasse blev det starten på något helt annat än en vanlig arbetsrelation.

När Lill Lindfors i podcasten blir pressad av programledaren Nemo Hedén att erkänna att hon hade en affär med Brasse nekar hon först till att kalla det affär, men ändrar sig fort.

– Jag ska vara alldeles rak. Vi låg inte med varann, säger hon och fortsätter:

– Där var jag moraliskt högt stående. Men vi kysstes, så det är klart det var en affär.

”Bästa perioden i våra liv”

Lill Lindfors skilde sig från filmaren Peter Wester, som är pappa till hennes dotter Petronella Wester, och levde sedan med Brasse Brännström i elva år.

– Brasse var ganska blyg. Men han var blixtrande snabb i huvudet och kunde vara väldigt rolig och kreativ, säger hon i podcasten.

Det är med värme och saknad som hon fortsätter att prata om sin gamle livskamrat Brasse som gick bort 2014 endast 69 år gammal.

– Vi hade det väldigt bra de första åren. Vi hade det jättefint, säger hon och fortsätter:

– Det var den bästa perioden i våra liv.

”Påminner om min egen död”

Samtalet i ”Nemo möter en vän” leder in på att det är många kollegor och vänner som på kort tid gått bort de senaste åren och hur det påverkar henne.

Först Brasse, sedan Magnus Härenstam och nu senast Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

– Det är klart att det påminner mig om min egen död. Man måste vänja sig vid tanken att det här är en generationsfråga. Det går i vågor tycker jag. Ibland kommer det över mig, saknaden efter Brasse.

– Och Barbro var så konstigt. Jag pratade med henne bara några veckor innan hon gick bort. Så overkligt.

Nöjesbladet har sökt Lill Lindfors för en kommentar.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE